Çorum’a yaşam memnuniyeti anketi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye’de Yaşam Memnuniyeti Araştırması’nı başlattı.

23 Eylül 2013 Pazartesi 17:32
 Çorum’a yaşam memnuniyeti anketi


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye’de Yaşam Memnuniyeti Araştırması’nı başlattı. A
raştırma kapsamında Çorum’da 1436 hanede anket yapılacak.

Türkiye İstatistik Kanunu ve Resmi İstatistik Programı uyarınca; Türkiye İstatistik Kurumu'na vatandaşın her alandaki memnuniyet ve beklentilerini ölçen sürekli bir araştırma yapma görevi verildi. Yaşam Memnuniyeti Araştırması'nın temel amacı; bireyin genel mutluluk algısını, toplumsal değerlerini, temel yaşam alanlarındaki (sağlık ve sosyal güvenlik, eğitim, çalışma hayatı, gelir, kişisel güvenlik ve adalet hizmetleri, kişisel gelişim, geleceğe yönelik umut) genel memnuniyetini ve bu alanlardaki kamu hizmetlerinden memnuniyetini ölçmek ve bu memnuniyet düzeyinin zaman içindeki değişimini takip etmek.

Türkiye genelinde yaklaşık 126 bin hanehalkının ziyaret edilerek yürütüleceği araştırma, Samsun Bölge Müdürlüğü kapsamında bulunan Samsun’da 2 bin 120, Tokat’ta bin 484, Çorum’da bin 436, Amasya’da bin 124 olmak üzere rastgele seçilen toplam 6 bin 164 hane ile yapılacak olup, hanede bulunan 18 ve üzeri yaşta örneğe çıkan fert ile anket gerçekleştirilecek.

Anket soru kağıdında yer alan soruların bir bölümü objektif sorular olmakla birlikte bir bölümü de algısal sorulardan oluşuyor. Bireyin bir durum ve olay karşısında sübjektif algısını ölçmeye yönelik sorular olan algı soruları ile cevaplayıcının anlık değerlendirmesine göre vereceği cevabın öğrenilmesi amaçlanıyor.

TÜİK personeli tarafından, beraberlerinde getirdikleri taşınabilir bilgisayarlar ile yapılacak anketle 10.11.2005 tarih ve 5429 Sayılı Türkiye İstatistik Kanunu uyarınca toplanan bilgiler gizli kalacak olup, istatistik dışında başka hiçbir amaçla kullanılamayacak, açıklanamayacak, ispat aracı yapılamayacak.




Son Güncelleme: 23.09.2013 19:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.