Çorum’da 600 yetime ulaşıyorlar

Çorum İHH, Çorum merkezde dönemsel yaklaşık 600 yetim çocuğa, aylık düzenli olarak da 48 yetim çocuğa ve ailesine destek sağlıyor.

15 Ocak 2019 Salı 00:02
Çorum’da 600 yetime ulaşıyorlar

Çorum İHH, Çorum merkezde dönemsel yaklaşık 600 yetim çocuğa, aylık düzenli olarak da 48 yetim çocuğa ve ailesine destek sağlıyor.

Çorum İHH Yönetim Kurulu Üyesi Yetim Birimi Sorumlusu Mehmet Çalışkan, her yıl dünyada 800 bin yetim, Çorum’da dönemsel olarak 600 yetime yardım ulaştırdıklarını bildirdi. Çalışkan, Çorum'da ayrıca 48 yetime sürekli aylık destek sağlandığını kaydetti.
İşte Çalışkan’ın o açıklaması:
Ailelerini kaybeden, sahipsiz ve korumasız kalan yetimlerin çoğu İslam coğrafyası üzerinde bulunuyor. İnsan kaçakçılığı, çocuk askerliği, çocuk işçiliği, organ mafyası, madde bağımlılığı, suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri bu korumasız çocukların karşılaşabileceği tehdit ve tehlikelerden bazıları. Misyoner kuruluşlar ise sahipsiz kalan milyonlarca yetim çocuğa Müslüman ülkelerde bile ulaşıp onları kendi çıkarları için kullanıyor.

İHH-İnsani Yardım Vakfı olarak onlarca ülkedeki yüz binlerce yetime sahip çıkmaya gayret ediyoruz. Büyüyüp kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar yetimlere daima destek olmak; barınmadan sağlığa, eğitimden gıdaya her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için durmaksızın çalışıyoruz. İstiyoruz ki kendi topraklarında, kültürlerinden kopmadan, yakınlarının yanında kimseye muhtaç olmadan yaşasınlar. Ebeveynlerini kaybetmiş ve akrabaları yanında yaşamaları mümkün olmayan yetimler için kendilerini aile ortamında hissedecekleri yetimhaneler inşa ediyoruz. Çorumlu hayırseverlerin desteği ile Patani’de "İskilipli Şehit Atıf Hoca" adına bir yetimhane hizmete açılmıştır.


Dünyanın dört bir yandaki 54 ülke'sinde ve Türkiye’de 76 şehirde bulunan 94 bini aşkın yetim çocuğun her ay düzenli bakımını üstleniyor; eğitim, sağlık, gıda, barınma gibi konularda onlara destek veriyoruz. Her yıl ise dünyanın 135 ülkesindeki 800 bin yetime yardım ulaştırıyoruz.

Çorum Merkezde Çorum İHH olarak 48 yetim çocuğa ve ailesine her ay düzenli olarak destek olmaya devam ediyoruz. "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" (HSBYKV) projesiyle ise, öğrenciler de çalışmalara dahil edilmiştir.


Ülkemizdeki tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ve Kur’an kursu öğrencilerinin katılabildiği bu kampanyayla bir sınıftaki öğrenciler, isterlerse her ay harçlıklarından biriktirdikleri 125 lira ile yetim kalmış bir çocuğun bir aylık,1500 TL ile bir yıllık ihtiyaçlarını yıl boyunca karşılayabiliyor. Halen Çorum’da okullarımızda (HSBYKV) “Her Sınıfın Bir Yetimi Kardeşi Var” projesinin tanıtım ve sunum çalışmalarına devam ediyoruz. 2013 yılında başlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Bir-Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığının destek verdiği kampanya vesilesiyle 7 bin 663 kurumdaki 1 milyondan fazla iyiliksever öğrenci, 2018 itibariyle Türkiye ve dünya genelinde 19 binden fazla yetim çocuğun bakımını üstlendi. Sizlerde ayda "125" lira ödeyerek bir yetime sahip çıkabilirsiniz.

Yetim Dayanışma Günleri (YDG) İHH’nın organizasyonuyla her yıl Türkiye’den yola çıkan gönüllü ekipler dünyanın dört bir yanındaki yetimleri ziyaret ediyor, yardımlar yapıyor, yetimhaneler açıyor, çalışmaları yerinde denetliyor, yetimleri sevindirip ihtiyaçlarını karşılıyor. Her yıl tekrarlanan bu iyilik seferberliğine (YDG) Yetim Dayanışma Günleri diyoruz. Yetim Dayanışma Günleri, yıl içerisinde yetimler için düzenlediğimiz en önemli faaliyetlerimizden biri. 2017 yılında bu faaliyet vesilesiyle hayata geçirilen 651 projeden 170 bin yetim faydalandı. Gerçekleştirilen projeler arasında, Yetim ailelerine ev eşyası alımı, Yetimhanelerin tadilat masraflarının karşılanması, Yetimlerin kendiişlerini yapabilmeleri için dikiş makinesi alımı, Sağlık taramalarının yapılması, Maddi durumu iyi olmayan yetimlerin evlendirilmesi, Kırtasiye ve kitap ihtiyaçlarının giderilmesi, Piknik, uçurtma şenlikleri gibi eğlence programları düzenlenmesi gibi yüzlerce faaliyet var. Yetim çalışmalarımıza gönüllü destek olmak isteyen ve yetimlerimize bağışları ile destek olacak kardeşlerimiz Çorum İHH Ofisimize gelerek (Murat Evler 6. Sk. No:12) adresinden, 0364 2242620 – 0538 8777655 numaralı telefonlardan, Bankadan (YETİM) Açıklamasıyla Vakıf Katılım Çorum ŞB. İBAN: TR17 0021 0000 0001 9001 9000 01 numaralı hesap numarasından Yetimlerimize destek olabilirler.


 

Son Güncelleme: 15.01.2019 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165