Çorum’da ‘Evim Yuvam Olsun’ çağrısı

Çorum Vali Vekili Tamer Orhan başkanlığında “Evim Yuvan Olsun” Projesi kapsamında toplantı gerçekleştirildi.

03 Mart 2023 Cuma 18:56
Çorum’da ‘Evim Yuvam Olsun’ çağrısı

Çorum Vali Vekili Tamer Orhan başkanlığında “Evim Yuvan Olsun” Projesi kapsamında toplantı gerçekleştirildi.

GAMER Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, Vali Yardımcısı Erdoğan Kanyılmaz, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. İlhan Uzunoğlu ve kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen ve ilimizde misafir edilen afetzedelerin barınma, sağlık, eğitim vb. ihtiyaçlarının tespiti ve önlemlerin alınması konuları değerlendirildi.

Konuşmasına depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başlayan Vali Vekili Tamer Orhan, 11 ili etkileyen depremler sonrasında ülke genelinde büyük bir yardım seferberliğinin başladığını ve devam ettiğini ayrıca yardımda bulunmak isteyen vatandaşların Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından başlatılan yardım kampanyalarına destek vermeye devam etmelerini beklediklerini söyledi.

Bugün itibariyle ilimiz genelinde misafir ettiğimiz 7.996 depremzede vatandaş için devletin tüm imkânlarının seferber edildiğini söyleyen Vali Vekili Orhan, evini kaybeden vatandaşlarımıza kendi evlerine kavuşana kadar sıcak yuvalar kurmak amacıyla AFAD tarafından başlatılan “Evim Yuvan Olsun” kampanyasının başlatıldığını, kampanya kapsamında kullanmadığı evi olan vatandaşlarımızın isterlerse bedelsiz tahsis ederek, isterlerse indirimli fiyatla kiraya vererek depremzede ailelere destek olabilmelerini beklediklerini ifade etti.

İlimiz genelinde depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak için yoğun bir çaba harcandığını kaydeden Vali Vekili Orhan, barınma, eğitim, sağlık ve sosyal yardımların yanı sıra ailelerimize ve çocuklara yönelik psikososyal destek çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.

Toplantı deprem bölgesine ilimizden yapılan yardımlar ve çalışmaların görüşülmesinin ardından sona erdi.
Depremzede olarak gönüllü konut konaklama başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlarımız ile kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlarımız www.evimyuvanolsun.org internet sitesi üzerinden veya 112 Acil Çağrı merkezlerini arayarak detaylı bilgiye ulaşabilir ve başvurularını gerçekleştirebilirler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165