Çorum’da göçmen alarmı

Çorum'dan dün gece Çevre Yolu'na bırakılan 22 yabancı uyruklu mültecinin 8’i Çorum’da bir otele yerleştirilirken, 14’ü ise Ankara’ya gönderildi.

18 Nisan 2020 Cumartesi 14:58
Çorum’da göçmen alarmı

Koronavirüs (Covid-19) önlemleri ve sosyal mesafe kuralları hiçe sayılarak Çorum çevreyoluna bırakılan, 22 yabancı uyruklu mültecinin 8’i pazartesi günü İstanbul'a gönderilmek üzere Çorum’da bir otele yerleştirilirken, 14’ü ise Ankara’ya gönderildi.


Çin’de ortaya çıkarak pek çok ülkeye yayılan ve pandemi olarak ilan edilen Korona virüs (Covid-19) tedbirleri hiçe sayılarak gece geç saatlerde plakası belirlenemeyen bir araçtan Çevre yolunda indirilen ve Somalili oldukları öğrenilen 22 kişilik grubu gören vatandaşlar polisi arayarak haber verdi.
Gazetecilerin nereden geldikleri yönündeki sorulara Malatya diyen şahısların üzerinde “Bu izin belgesi hakkında sınır dışı etme kararı alınan ancak 6458 sayılı Kanunu’nun 57. Maddesi 4. Fıkrasına istinaden idari gözetimi sonlandırılan açık kimliği yazılı şahısların Çorum iline gitmesi izin verilmiştir” yazılı kağıt çıktı.


Şahıslarda maske dışında herhangi bir koruyucu tedbir bulunmaması da dikkat çekti. Sokağa terk edilen mülteciler polis ekiplerinin Zabıta görevlilerine haber vermesi üzerine araçlarla Çorum Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne götürüldü. Geceyi burada geçiren mültecilerin ihtiyaçları Çorum Belediyesi tarafından karşılanırken, İl Göç İdaresi yetkilileri de gelerek bilgi aldı.
GÖÇMENLERİ BIRAKAN ARAÇ TESPİT EDİLDİ
Öte yandan, İl Göç İdaresi yetkilileri tarafından sokağa terk edilen göçmenlerden 14’ü işlemlerinin ardından Ankara’ya gönderilirken, 8’i ise kentte bir otele yerleştirildi.
Yapılan incelemede göçmenleri Çevreyoluna bırakan aracın tespit edildiği öğrenildi.


İHA

Son Güncelleme: 19.04.2020 19:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Huseyin 2020-04-18 15:33:09

Kardeşim elhamdülillah müslümanız ama yeter misafirberlik çarşamba günü acil işim için kapıya çıktım bir erkek arap uzun bir elbise giymiş maske ağzında yere bir tükürdü saat kulesinde bizim ecdadımız kolay kazanmadı bu vatanı ülkemiz yol geçen hanımı yeter artık

Avatar
Emekli saglikci 2020-04-19 00:02:25

Kim olursan ne olursan ol gel Hz Mevlana

banner165