Çorum’la birlikte 7 ilde uygulanacak

Halk arasında şifacı olarak adlandırılan proje Çorum ile birlikte Türkiye’de 7 ilde uygulanacak.

15 Ekim 2018 Pazartesi 23:58
Çorum’la birlikte 7 ilde uygulanacak

Çorum’un 50 köyünde Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Belirlenmesi Projesi Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından başlatıldı.

Halk arasında şifacı olarak adlandırılan ve geleneksel bilgileri nesilden nesile aktarılarak gelen yöntemlerin bilimsel olarak değerlendirilmesi amacını taşıyan proje, Çorum ile birlikte Türkiye’de 7 ilde uygulanacak. Kentte bulunan 50 köyde proje kapsamında geçmişten günümüze geleneksel olarak devam ettirilen sağlık (şifa amaçlı ve halk ilacı olarak değerlendirilen uygulamalar), beslenme (gıda, baharat, içecek, maya vb.) endüstriyel (boya, tekstil, yapı malzemesi, yakıt, el sanatları vb), tarım ve hayvancılık amaçlı geleneksel kullanımlar araştırılacak. Proje araştırmasında Botanik Uzmanı Prof. Dr. Eyüp Bağcı, Etnobotanik Uzmanı Prof. Dr. İffet İrem Tatlı Çankaya, Sosyal Bilimler Uzmanı Dr. Vahdet Özkocak, Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Zekiye Ceren Alıturuk görev alacak.

Son Güncelleme: 16.10.2018 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165