Çorumlu hasta ambulans uçakla Türkiye’ye geliyor

Sırbistan’da yaşadığı ani rahatsızlık sonucu Belgrad Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan Çorumlu Mahmut Altın, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Türkiye'ye getiriliyor.

11 Mayıs 2020 Pazartesi 00:13
Çorumlu hasta ambulans uçakla Türkiye’ye geliyor

MUSTAFA DEMİRER

Sırbistan’da yaşadığı ani rahatsızlık sonucu Belgrad Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan Çorumlu Mahmut Altın, büyükelçilik yetkilileri ve AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Yalçın Topçu, MHP Genel Başkan Yardımlcısı Bursa Milletvekili hemşehrimiz M. Hidayet Vahaboğlu, MÜSİAD Sırbıstan Temsilcisi Cengiz Tufan ve Türk işadamlarının devreye girmesiyle Sağlık Bakanlığı’nca tahsis edilen özel ambulans uçakla Türkiye’ye getiriliyor.

Edindiğimiz bilgiye göre, Çorumlu Mahmut Altın, 15 Mart’ta Belgrad Yunus Emre Enstitüsü’nde görev yapan ağabeyi hemşehrimiz Şeyhmuz Altın’ı turistik amaçlı ziyaret etmek amacıyla bu ülkeye gitti. Kısa bir süre sonra aniden rahatsızlanan Altın, Belgrad Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Sırp doktorlar Çorumlu Mahmut Altın’a Addison hastalığı (böbreküstü bezlerinin salgılama yetersizliği) teşhisi koydu.

Evli ve bir çocuk babası Mahmut Altın’ın eşi CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) talepte bulunarak hastanın Türkiye’ye getirilmesini istedi. Söz konusu talep üzerine Sırbistan’ın Türkiye Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Müşteşar Ayşe Uzer, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Yalçın Topçu, MHP Genel Başkan Yardımlcısı Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahaboğlu ve AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu Dış İşleri ve Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulundu. Sırbistan’ın Türkiye Büyükelçiliği ambulans uçak resmi talebi Sağlık Bakanlığı’na iletti. CİMER'e art arda yapılan başvurunun ardından olumlu sonuç alındı.

Ancak Sırp hekimler geçtiğimiz hafta hayati tehlike nedeniyle hastanın Türkiye’ye transferine izin vermedi, ancak daha sonra hastanın durumundaki stabil seyir nedeniyle aileden yeminli tercüman aracılığıyla izin alındı ve transfer onaylandı.

Çorumlu hasta Mahmut Altın’ın sağlık durumunda ani bir değişiklik olmadığı takdirde yarın sabah Merzifon Havaalanı’na getirilmesi ve tedavisinin ülkemizde sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Gelişmeler üzerine Mahmut Altın’ın eşi ve ailesi yogun bir gayret gösteren başta Sırbistan Büyükelçisi Tanju Bilgiç olmak üzere Müşteşar Ayşe Uzer, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Yalçın Topçu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili hemşehrimiz M. Hidayet Vahaboğlu, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, MÜSİAD Sırbistan Temsilcisi Cengiz Tufan ve Türk işadamlarına teşekkür etti. Hastanın tedavi masrafları yine Türk işadamları tarafından karşılandı.

Milletvekili Kavuncu, Çorumlu aileye “Devletimiz her zaman yanınızda. Bizler yanınızdayız. Ne gerekiyorsa yapacağız.” mesajını verdi.

Son Güncelleme: 12.05.2020 18:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yasemin 2020-05-11 05:49:54

ALLAH DEVLETİMİZE MİLLETİMİZE zeval vermesin Amin.koronadada Devletimiz büyüklüğünü gösterdi Dünya gördü

Avatar
Şuur 2020-05-11 01:56:39

Vatandaş olarak ülkemizin büyüklüğünün farkında değiliz galiba. Vekil beyden Allah razı olsun.

Misafir Avatar
Çok büyük 2020-05-11 03:52:39 @Şuur

Vekil beyin de büyüklüğünün farkında değiliz galiba. Baksana ne kadar büyükmüş. İlk farkına varan da siz oldunuz.

Beğenmedim! (5)
Avatar
Bilal 2020-05-11 12:07:38

Allah şifa versin.. Vatana dönmenin tarifi yok.. Bu milletin bu devletin yaptıklarını unutmayacak, unutturmayacaklar tarih tekerrürden ibarettir. Rehavete kapilanlar bu haberleri aklında tutsun. Allah vekilden de razı olsun. Şimdi semalarda uçsun Türk uçağı. Hastanızı da şehidimizi de bırakmayız biz.

Avatar
Şâfî 2020-05-11 13:06:16

Elhamdülillah
Rabbim hastamıza şifa versin

Avatar
Netekim,netekim 2020-05-12 10:51:16

Evet reklam olmuş.Reklam haberin son cümlesinde,'Mesajını verdi.'

Avatar
Medyada BİZ 2020-05-11 11:34:18

Vekil çalışıyor.Reklam izledik.

Misafir Avatar
MHP liler seviyor 2020-05-12 19:34:12 @Medyada BİZ

İhtimal bir sonraki seçimde MHP den aday gösterilebilir.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Medyada BİZ e cevap 2020-05-11 13:36:39 @Medyada BİZ

Tüm haberden anladığın bu mu kardeşim? Vekille bir derdin varsa git hallet, derdin yoksa da sen daha iyisini yap. Koyun can derdinde kasap et derdinde yahu.. Dikkat et de kardeşim, bir gün evladından eşinden son nefesinde ayrı düşme.. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Sizin gibilere rağmen devlet üzerine düşeni yapıyor :))

Beğenmedim! (2)
Avatar
Corumlu 2020-05-11 21:02:18

Cengiz Tufan bey ve Erol Kavuncu beyin emeği çok Allah razı olsun. Varolsun devletimiz

Avatar
Mehmet KÜTÜK 2020-05-12 00:08:18

Rabbim şifalar versin. Küçük sabiye bagislasin