Çorumlu'nun hayalindeki baraj geliyor

Çorum Belediyesi, Çorumlu’nun uzun yıllardır şikayet ettiği Çomar Barajı’nda rekreasyon çalışmalarını hızlandırdı.

28 Nisan 2023 Cuma 14:04
Çorumlu'nun hayalindeki baraj geliyor

Çorum Belediyesi, Çorumlu’nun uzun yıllardır şikayet ettiği Çomar Barajı’nda rekreasyon çalışmalarını hızlandırdı.

BAŞKAN İKİNCİ KEZ İNCELEME YAPTI

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, teknik ekiple birlikte bölgede ikinci kez inceleme yaparken, kentin yoğun ilgi gören mesire alanları arasında yer alan Çomar Barajı’nın çevresinde modernizasyon çalışmaları resmen hayata geçiriliyor.

AŞGIN’IN SÖZLERİYLE YENİ ÇOORUM BARAJI

Aşgın, konuya ilişkin yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi:
“Çorum Barajı, hayalinizdeki gibi oluyor...Çorum (Çomar) Barajımızın etrafı yenileniyor, çok değişiyor, çok güzelleşiyor. Yeni kameriyeler, yeni barbeküler, yeni bisiklet ve yürüyüş yolları, yeni otopark alanları, yeni, yeni, yeni...Kameriye ve bankları ile keyifli, barbekü alanları ile leziz, güvenlik görevlileri ve kontrollü giriş-çıkış noktaları ile nezih.”

ÇORUM’A YAKIŞAN MESİRE ALANI

Öte yandan Çorum Belediyesi konuya ilişkin detaylı açıklama yaptı.

Çomar Barajı mesire alanında çalışmalar devam ediyor. Çorum Belediyesi, baraj etrafında yaptığı düzenlemeyle bölgeyi vatandaşların rahatlıkla piknik yapabileceği bir cazibe alanı haline getiriyor. Belediye, baraj mesire alanına girişlerde güvenliği de sağlayacak, alkol tüketimine izin vermeyecek.

Çomar Barajı mesire alanının doğal güzelliğini korumak üzere çalışma başlatan Çorum Belediyesi, bölgeyi vatandaşların keyifli vakit geçireceği bir alana çeviriyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çomar Barajı mesire alanının, ağaçlandırması, kamelyaları, çere düzenlemesi ve aktivite alanlarıyla Çorum’a yakışır hale geleceğini söyledi.

KAÇAK YAPILAŞMAYA İZİN YOK

Başkan Aşgın “Hemşehrilerimiz yıllardır Çomar Barajı etrafındaki mesire alanlarının şehrimize yakışmadığı, hijyen bakımından sorunlar olduğu dile getiriliyordu. Bir de bunun üzerine Çomar Barajının etrafında ciddi bir kaçak yapılaşma her geçen gün artıyordu. Kaçak yapının burada son bulması ve Çomar Barajı etrafının güzelleştirilmesi amacıyla kaçak yapıları yıkmaya başladık. Mahkemenin yıkıma karar verdiği, üzerinde yürütmeyi durdurma gibi tedbirin olmadığı tüm kaçak yapıları yıktık ve hukuki zemin çerçevesinde yıkmaya da devam edeceğiz. Asla su havzamızın etrafında bir kaçak yapılaşmaya razı değiliz ve buna da müsaade etmeyeceğiz." dedi.

AKTİVİTE ALANLARI YAPILIYOR

Çomar Barajı mesire alanının hafta sonları piknik yapmak için tercih edilen mekanlardan biri olduğuna dikkat çeken Başkan Aşgın, “Burada barbekü alanı yoktu. Ağaçların olmadığı kısımlarda gölgelikle ilgili sorunlar vardı. Otopark sorunları vardı. Maalesef hemşehrilerimiz burayı buldukları gibi bırakmadıkları için de her taraf çöp içerisindeydi. Biz bu bölge için radikal bir karar aldık ve güzelleştirmeye karar verdik. Seyir alanımızın önlerine farklı türlerde ağaçlarımızı diktik. Bisiklet ve yürüyüş ortamları hazırlanacak. Burayı seyirlik bir alan haline getirdik. Etrafa oturmak için bankları yerleştirdik ve otopark alanı oluşturduk. Lavabo ve tuvaletler görevlilerimizin gözetiminde olacak, hijyen konusunda kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Hemşehirilerimiz suyun ve yeşilin güzelliğini buradan görecekler.

GÜVENLİK SAĞLANACAK, ALKOLE İZİN YOK

Çorum Belediyesi baraj mesire alanındaki güvenlik sorununa da çözüm getirecek. Mesire alanını etrafını kapatacaklarını ve giriş çıkışların güvenilir bir şekilde sağlanacağını açıklayan Başkan Aşgın “Belirli saatlerde buraya girişe izin vereceğiz. Bu bölgede alkol tüketimine de müsaade edilmeyecek.Aileler çocuklarıyla birlikte rahatlıkla pikniklerini yapabilecekler. Hemşehrilerimiz hiçbir rahatsızlık duymadan belediyemizin gözetiminde ve imkanları ile burada hoşça vakit geçirecekler.” dedi.

BARAJ LAVANTA KOKACAK

Baraj etrafında yaptıkları düzenlemenin yalnızca mesire alanıyla sınırlı olmadığını da açıklayan Başkan Aşgın, “Barajın her yerinde çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın fidanlık olarak bildiği kısmı lavanta bahçesine çevirdik. Hemşehrilerimiz lavanta kokularının içerisinde de güzelce vakit geçirecekler. Heyecanımızı, aşkımızı, enerjimizi bu şehrin daha yaşanabilir, daha modern bir hale gelmesi için harcamaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.


 

Son Güncelleme: 03.05.2023 00:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kule... 2023-04-28 15:34:03

İçme suyu havzalarını çok iyi korumak gerekir.mesire alanı olursa neler olur bilemem ama onu zaman gösterir.Çevresinde asla yapılaşma olmamalıdır.

Avatar
murat 2023-04-28 14:45:27

1 haftada içine eder çakallar.
Şişe kırarlar hep oralarda.(içki şişesi veya diğer şişeler)
Her yer sigara izmariti olur.
Her yer mangal közü olur. Yakar, yer içer, öylece bırakır gider..
Pet şişe atarlar, çöp atarlar.
Her yer çekirdek kabuğu olur.

EN İYİ SİZ HİÇ YAPMAYIN.

Avatar
Adam 2023-04-28 23:06:19

Tepesine bir kamera takarlarsa kiran doken tespit edilir para cezasi kesilir

Avatar
BİRBİLEN 2023-04-28 14:18:01

Çorum şehir şebekesine çomar barajından su veridiğini unutmayalım. Hala etrafında kaçak yapılar birsürü o bölgenin kanalizasyonu baraja gidiyor ve biz su içiyoruz. başka sözüm yok....

Avatar
tolga 2023-04-28 14:27:23

1 ay dayanmaz eski haline döner..

Avatar
Kadir 2023-04-28 22:51:17

Baraj çevresi (havzası) evlerle dolu, ayrıca baraj çevresi daha fazla korunmalı

Avatar
Adam 2023-05-01 12:15:48

Baraj ve baraj yolu icki sisesi kiriklariyla dolu. Icmesini de insanligi da bilmeyen bir kesim varki yazik bunlarla ayni toplumda yasadima utaniyorum.Siseleri de ayrica baraja firlatan insan gorunumlu mahlukatlar var aramizda.Bunlar tespit edilip teşhir edilmeli,cezasi olmali.Barajin etrafini bunkara temizletmeli!

Avatar
Bu yazıyı okuyun BAŞKANIM 2023-05-01 16:15:33

eğer ki bu barajın etrafındaki evleri yıkmazsanız, hobi bahçelerini yıkmazsanız hakkım helal değildir. Üniversiteden sizin de çok yakın arkadaşlarınız çatır çatır hobi bahçesi sattı azerbaycanlı firma ismi göstermek suretiyle birinin adına. Bu herifin sattığı yerleri de lütfen bi yıkın...