Çorum’un kırsalda alt yapı karnesi

Çorum İl Özel İdaresi 2019 yılı boyunca kırsal alandaki çalışmalarını özetledi.

18 Şubat 2020 Salı 20:04
Çorum’un kırsalda alt yapı karnesi

Çorum İl Özel İdaresi 2019 yılı boyunca kırsal alandaki çalışmalarını özetledi.

Yapılan açıklamaya göre, geçen yıl sonu itibariyle toplam köy nüfusunun %99,6‘sı şebekeli içme suyundan faydalanır hale geldi. Yine Çorum Merkez, Uğurludağ, Bayat, İskilip ilçelerine bağlı 46 adet köye sağlıklı içme suyu sağlayacak olan Şendere Göleti İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İsale Hattı Projesi tamamlandı.

2019 yılı sonu itibariyle 759 adet köyümüzün 757’si kanalizasyon tesisinden faydalanır hale geldi. Şu anda kanalizasyonu bulunan köy oranı %99, nüfus oranı ise %98’e yükseldi.

Yol ve ulaşım hizmetleri kapsamında kırsal nüfusun %92’si asfalt ve beton parke taşından faydalanır hale geldi.

Kırsal alanda çiftçinin desteklenmesi amacıyla toplamda 69 adet tarımsal sulama tesisi inşa edildi. Böylelikle 2019 yılı sonu itibariyle 28.813 hektarlık alan İl Özel İdaresi’nin yaptığı tesisler ile sulanabilir hale geldi. Ayrıca Dodurga ilçesinde, kozmetik, ilaç ve tarımsal sanayiye girdi temin etmek suretiyle çiftçi gelirlerinin artırılması ve köyden kente göçün önlenmesine katkıda bulunulması gayesiyle 2.400 m² sera kapalı ve 116.413 m²’lik açık saha üretim alanında, 10 milyon adet fide üretim kapasiteli Tıbbi Aromatik Bitki Üretim Merkezi kuruldu.

Çevre koruma ve kontrol faaliyetleri ile birlikte Çorum İl Özel İdaresi, kırsal alan çalışmalarının yanında görev alanına giren konularda kamu kurumlarına 9 adet yeni bina yaptı, 62 adet binanın da bakım ve onarımını üstlendi. İl Özel İdaresi yine geçen yıl iş makineleri yaptığı çalışmaları aktardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Binevler 2020-02-20 10:22:00

KİRSALİ BİRAKİN. BİNEVLERİN ALT YAPİSİ NASİL DİYE BAKİN SU DEPOSUNA BAKİN İCME SUYU İCİN.ELEKTİRİK VE TELOFON KABLOLARİNA BAKİN BAKİN HİZMET VARMİ.

banner165