Dakika dakika afetle mücadele

Çorum Valiliği İl Afet ve Acil Durum Merkezi, dün kent merkezinde yaşanan afet durumu üzerine dakika dakika müdahaleyi aktardı.

02 Haziran 2023 Cuma 22:51
Dakika dakika afetle mücadele

Çorum Valiliği İl Afet ve Acil Durum Merkezi, dün kent merkezinde yaşanan afet durumu üzerine ilgili kurumların teyakkuza geçtiğini açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre; 1 Haziran 2023 Perşembe günü saat 17:45 sıralarında Çorum merkezde aşırı yağış nedeniyle sel ve su baskınları meydana gelirken, ilgili kurumlar teyakkuza geçti.

Vali Mustafa Çiftçi, saat 18:30’da İl Afet Koordinasyon Kurulu’nun ilgili kurum amirlerinin, AFAD merkezinde toplanması için çağrıda bulundu, ilgili kurum amirleri kısa sürede İl AFAD Merkezi’nde toplandı.

Yağışın ilk dakikalarından itibaren 112 Acil Çağrı Merkezine 217 adet ihbar kaydı yapılırken, ihbarların halen devam ettiği bilgisi paylaşıldı.
Saat 18:00 itibariyle; Emniyet Müdürlüğü, yaşanan yoğun yağış sonrası gerçekleşen trafiğin düzenlenmesi, vatandaşın güvenli bölgelere yönlendirilmesi çalışmalarına, 29 ekip/araç 58 personel ile katıldı.

AFAD Arama Kurtarma Ekibi 3 araç ve ekipmanlarıyla sahaya çıkış yaparken, 2 mahsur kalma, 1 hasta tahliyesi ve su baskınlarına müdahale edildi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, AYDES kaynaklı ihbarlara istinaden 1 şube müdürü, 1 inşaat teknikeri ve 1 araç olmak üzere gerekli incelemeler yerinde yapılırken, yapılan inceleme neticesinde sığınaklarda, zemin ve bodrum katta bulunan dairelerde su baskını olduğu tespit edildi, yapısal bir hasarla karşılaşılmadı.

Çorum Belediyesi Su Kanalizasyon, Fen İşleri, Temizlik İşleri ile Zabıta Müdürlükleri İl merkezinde zarar gören ulaşım ağlarına, genel kullanım alanlarına (park, bahçe, yollar, bina girişleri vs.) müdahale etmek amacıyla toplamda 130 personel, 43 araç (5 Kamyon, 6 Kepçe, 20 Pikap, 11 Vidanjör, 1 Kombine Kanal Açma Aracı) müdahale etti.

Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yapılan ihbarlar neticesinde apartman, bina, tesis vb. tahliyeleri için 194 olaya toplamda 13 araç, 50 personel ile müdahale etti.

Çorum İl Özel İdaresi 6 araç ve 7 personel ile İtfaiye Müdürlüğüne destek vermek amacıyla çalışmalara katıldı.
Çorum YEDAŞ yaşanan yağış sonrası Merkezde 2, kırsalda 2 olmak üzere toplamda 4 ekip, platformlu araç ve diğer müdahale araçlarıyla 2 olaya müdahale etti. Merkez Buharaevler Mahallesi Perşembe Pazarı Trafo Arızası ve kırsal Hankozlusu köyünde yaşanan sigorta arızasına müdahale etti.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE ekibi, kontrol amaçlı mobil olarak şehir merkezinde görev aldı.

Osmancık, Oğuzlar, Bayat ve Dodurga ilçelerinden İtfaiye ve Fen İşleri Müdürlükleri destek verirken, bu doğrultuda 4 müdahale aracı (Vidanjör) ve 9 personel ile çalışmalara katıldı.

02.06.2023 saat 15:00 de İtfaiye Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; toplamda 264 vakanın 194’ üne müdahale edildi, müdahale edilecek 66 ihbar bulunuyor.

Ekipler tüm ihbarları değerlendirerek öncelik durumuna göre müdahale eti ve halen tahliye, temizlik ve zarar-hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Yaşanan yağıştan dolayı ev, iş yerleri zarar/hasar gören tüm vatandaşların öncelikle hasar tespit ve/veya zarar tespitlerinin yapılabilmesi adına İl AFAD Müdürlüğü’ne başvurması gerektiği bildirildi.

Son Güncelleme: 03.06.2023 18:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 2023-06-03 00:23:02

Artist belediye baskani nerde. Foto cektirse ya