Dalga dalga geliyor

Meteoroloji uyardı, sıcaklık bu hafta sonundan başlayıp gelecek hafta ortasına kadar daha fazla artıyor.

13 Mayıs 2020 Çarşamba 14:36
Dalga dalga geliyor

Meteoroloji, bu hafta sonundan önümüzdeki hafta ortasına kadar sıcaklıkların hissedilir derecede artacağını açıkladı: Son yılların en yüksek sıcaklık değerine sahip mayıs ayı olabilir.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, bu hafta sonu cuma gününden itibaren önümüzdeki hafta ortasına kadar hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artacak.
Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde mevsim normallerinin 9 ila 13 derece üzerinde seyredecek.
EN YÜKSEK SICAKLIK EDĞERİNE MAYIS AYI SAHİP OLABİLİR
Meteoroloji, uzun yıllar mayıs ayında kaydedilen en yüksek sıcaklık değerlerinin yer yer aşılabileceği konusunda uyardı.
Sıcaklık, yurdun diğer bölgelerinde ise mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredecek. 
Güneş çarpmasına dikkat
"Vatandaşlarımızdan özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile çocuk ve yaşlılarımızın aşırı sıcak havanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları ve güneş ışığının dik geldiği saatlerde açık havada bulunmamaları sağlıkları açısından önem arz etmektedir." uyarısı yapıldı. 
Kaynak: TRT

Son Güncelleme: 13.05.2020 21:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.