Denizimiz yok ama adamız olacak

Oğuz Adası Projesi sayesinde denizi olmayan Çorum, adaya kavuşacak.

29 Haziran 2018 Cuma 21:44
Denizimiz yok ama adamız olacak

Çorum önemli bir doğa ile iç içe yeni bir turizm merkezine kavuşuyor. Oğuz Adası Projesi sayesinde denizi olmayan Çorum, adaya kavuşacak. Yerli ve yabancı konuklar bu adada keyifli zaman geçirecek.

Hitit Üniversitesi’nin Oğuzlar’da 5 yıl önce başlattığı çalışmalarda somut bir gelişme yaşandı.

Yaklaşık 5 yıl devam eden tahsis süreci tamamlanırken, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) projesi kapsamında hazırlanan proje kabul edilerek desteklenmesi uygun bulundu.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, projenin üniversite, Çorum ve bölgeye çok büyük katkı sağlayacağına inandığını belirterek, çalışmanın mevcut turizm potansiyelinin arttırılması ve yeni imkanlara zemin hazırlayacak nitelikte bir olduğunu vurguladı. Alkan, emeği geçenlere teşekkür etti.

Oğuz Adası Projesi hakkında şu bilgilere yer verildi;

İşte Oğuz Adası Projesi

“Oğuz Adası Projesi ile Çorum ili Oğuzlar ilçesi Obruk Barajı kıyısında Sosyal ve Sportif Tesisler ile Doğa Kampı açılmasıyla birlikte bölgenin alternatif bir turizm merkezi haline getirilmesini sağlamak, ekonomik yönden dezavantajlı olan Obruk Barajı çevresinin ekonomik yönden kalkınmasına katkıda bulunmak amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında yapılması planlanan sosyal ve spor tesisi içerisinde yer alacak olan engelsiz doğa kamp alanı ve engelsiz kafeterya yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yaparken, Obruk Barajı ve Kızılırmak havzasının sahip olduğu doğal güzelliklerin yanında organik tarımsal üretim potansiyeli ile ekokent olmaya aday olan Oğuzlar ilçesi de kısa sürede şirin bir turizm beldesi olacaktır.

Oğuz Adası projesi kapsamında geliştirilecek olan yenilikçi dijital uygulamalar sayesinde TR83 bölgesinin doğal, kültürel ve tarihi değerlerin bilinirliğinin artırılması hedeflenirken, Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş yolu boyunca ve turist akışının yoğun olduğu destinasyonlarda, gelen engelli ve engelsiz yerli ve yabancı turistlere yönelik bütüncül bilgilendirme, e-rehberlik ve e-yönlendirme hizmetini geliştirilecek, bu sayede turistlere bölgenin tarih, kültür, doğa, spor, gastronomi, av, dağcılık, balıkçılık, kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılığını turizm seçenekleri tanıtılacaktır. Özellikle e-menü, e-rehber ve e-temsilci mobil uygulamaları sayesinde Oğuz Adası Tesisine gelen yerli ve yabancı turistlere Çorum ilinin turizm imkanları konusunda bilgilendirme yapılabilecek, alternatif turizm olanakları tanıtılarak bireysel zevklere ve tercihlere göre turistleri yönlendirme imkanı sağlanacaktır.

Proje kapsamında yürütülmesi planlanan engelsiz spor etkinlikleri, tematik kamp faaliyetleri ve kuş gözlem ve fotoğrafçılığı yarışması düzenlenerek farklı tercihleri ve ihtiyaçları olan turistlere aynı tesiste hizmet verilebilecek, faaliyetlerin sürekliliği ve turizm çeşitliliği sağlanarak bölgenin turizm potansiyeli arttırılacaktır.”

Son Güncelleme: 30.06.2018 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bir bilen 2018-06-30 10:09:39

mültecilerden sıra bize gelmez orada da...