Dere ıslahı tamam

Bayat’ın en eski mahallesi olarak bilinmesine rağmen ilçe sınırları içerisinde kaldığı için yıllardır ihmal edilen Dere Mahalle Deresi'ni çevreleyen 3 bin 400 metrelik alanda dere ıslah ve çevre düzenleme çalışmalarına tamamlandı.

03 Temmuz 2013 Çarşamba 09:27
 Dere ıslahı tamam

Menfez yapım ve burçlu duvar çalışmaları devam ediyor.

Bayat’ın alt ve üst yapısıyla çağdaş sağlıklı ilçe olması yönündeki faaliyetlerini yoğunlaştırarak sürdüren Bayat Belediyesi, Dere Mahalle Deresi boyunca devam eden alanda dere ıslahı çalışmaları tamamladı. Belediye tarafından tamamlanan dere ıslah ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Belediye İnşaat Mühendisinden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Dere Mahalledeki dere ıslahı çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Başkan Ünlü, buradaki duvar yenilemelerinin Belediye personelleri tarafından yapıldığını ve yüklenici firma tarafından yürütülen çalışmalarda dere içerisinde bulunan toprak vb. malzemelerin dışarıya atılarak dere yatağının temizlendiğini ifade etti. Temizlenen dere yatağına blokaj döşenip, üzerine beton atıldığını söyledi.

Çalışmaların Dere Mahalle Deresi’nden yaklaşık 3 bin 00 m2 alanda yapıldığını belirten Başkan Ünlü, temizlik çalışmasından sonra dere yatağının kullanımıyla ilgili mahalle halkının da duyarlı olmasını ve dere yatağına çöp, katı atık gibi kirletici atıkların atılmamasını istedi.

Ünlü, “Dere ve çevresindeki peyzaj düzenlemeleriyle birlikte Dere Mahalle Deresi, inşallah önümüzdeki bahar aylarında Bayat’a yakışır bir hal alacak.” dedi.





Son Güncelleme: 03.07.2013 09:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.