Dikkat! Çorum’a uyarı

Meteoroloji, Çorum'un da yer aldığı Orta Karadeniz Bölgesi'ne sağanak yağış uyarısında bulundu.

24 Mayıs 2018 Perşembe 16:26
Dikkat! Çorum’a uyarı

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Mayıs ayının son günlerinde Orta Karadeniz genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini duyurdu.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM) son meteorolojik değerlendirmeyi açıkladı. Açıklamada, “Bölgemizin iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülen bahar mevsimi yağışlarının, önümüzdeki hafta ortasına kadar bölgenin tamamında etkili olacağı tahmin ediliyor. 25 Mayıs Cuma günü bölgemizin iç kesimlerinin öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, kıyı kesimlerinin ise parçalı bulutlu geçeceği bekleniyor. 26 Mayıs Cumartesi günü Kastamonu'nun güneyi ile Çorum'un batı ilçelerinin öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 27 Mayıs Pazar günü Kastamonu, Sinop, Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri ile Samsun ve Ordu’nun güney ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. 28-29 ve 30 Mayıs tarihlerinde ise bölgemiz genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor” denildi.

ÖNEMLİ UYARI

Hava sıcaklığında önemli bir değişikliğin olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceğinin beklendiği ifade edilen açıklamada şu uyarılara yer verildi: “Bahar mevsiminde, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülen yağışlar, yerel olarak kuvvetli olduğundan meydana gelebilecek ani sel, su baskını, dolu, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın yağışın olumsuz etkilerinden korunabilmeleri için

günlük hava tahmin raporlarını ve meteorolojik uyarıları takip etmelerinde fayda bulunmaktadır.”

İHA

Son Güncelleme: 24.05.2018 20:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165