Dinmeyen acı, 5 yıl geride kaldı

Henüz 22 yaşındaydı... Aybüke Öğretmen, 5 yıl önce bugün Batman'ın Kozluk ilçesinde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit oldu.

09 Haziran 2022 Perşembe 12:05
Dinmeyen acı, 5 yıl geride kaldı

Henüz 22 yaşındaydı... Aybüke Öğretmen, 5 yıl önce bugün Batman'ın Kozluk ilçesinde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit oldu. Gençliğinin baharında tüm hayalleri yarım kalan şehit öğretmen geride dinmeyen bir acı bıraktı.

Müzik öğretmeni hemşehrimiz Şenay Aybüke Yalçın, 2016 yılında Batman'ın Kozluk ilçesine atandı. Mutluluğunu "öğretmen oldum ben" sözleri ile paylaştı. Ancak o mutluluk maalesef uzun sürmedi…

9 Haziran 2017'de belediye başkanının aracını hedef alan teröristlerin açtığı ateşin ortasında kaldı. Yaralı halde hastaneye kaldırıldı ancak müdahaleye rağmen şehit oldu.

BAYRAĞIMIN OLDUĞU HER YER VATANIM

Aybüke Yalçın’ın hiç tereddüt etmediğini söyleyen baba Sadık Yalçın, "Bizim kızımız 'Bayrağımın olduğu her yer benim vatanım' diyerek oradaki evlatlarımıza eğitim verme amaçlı neşeli bir şekilde gitti. Neşeli, hayat dolu bir şekilde görevini yaparken eve dönüş yolunda dahili ve harici olan bu eşkıyaların saldırısı sonucunda şehit edildi" dedi.

Son yolculuğuna uğurlanırken tabutunda beyaz duvak ve çok sevdiği folklor şapkası vardı.

ŞEHİT ÖĞRETMENİN KANI YERDE KALMADI

Hain saldırının emrini veren Agit Baran kod adlı terörist 4 yıl önce Batman'ın Sason ilçesinde etkisiz hale getirildi.
Baba Sadık Yalçın, "Allah askerlerimizin, güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun. Mutlaka bu beladan bu ülke kurtulacak. Daha güzel günlere erişeceğimizden hiç şüphemiz yoktur" dedi.

İSMİ YAŞATILIYOR

Aybüke öğretmen hakkında konuşan arkadaşı Tuğba Çakır ise şunları söyledi:
"O kadar hayat dolu bir insandı ki onu o genç yaşta kaybetmek gerçekten hepimizi çok fazla üzdü. Onu hep gülerken, şarkı söylerken hayal edebilirdik. Aybüke'ye ölüm hiç yakışmadı."

Son Güncelleme: 09.06.2022 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.