Dodurga’nın en büyük camisi yenilendi

Çorum’un Dodurga ilçesinin en büyük ibadethanesi Kızılkanat Camii kapsamlı bir yenilenmeden geçti.

12 Kasım 2020 Perşembe 23:38
Dodurga’nın en büyük camisi yenilendi

Çorum’un Dodurga ilçesinin en büyük ibadethanesi Kızılkanat Camii kapsamlı bir yenilenmeden geçti.
Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ın öncülüğünde başlatılan tadilat çalışmaları kapsamında yüksek maliyete neden olan kömür yakıtlı kalorifer sistemi sil baştan değiştirilerek doğalgaza dönüştürüldü. Böylece kombili ısıtma sistemine geçildi.
Kızılkanat Cami’nin tabanı parke ile kaplanarak taban halıları yenilendi. Bütün İç aksesuarları yeniden yenilendi. Cami içinde bulunan eskisi  demir olan giriş kapısı kaldırıldı, yerine camii iç mimarisine uygun olan ağaç oyma kapı yapıldı.
Tamir ve tadilatı tamamlanan Kızılkanat Camii bugün Cuma namazı ile birlikte ibadete açılıyor.
Belediye Başkanı Mustafa Aydın, kapsamlı tamir ve tadilatın yapımında maddi ve manevi destek veren bütün hayırsever hemşehrilerine sosyal medya hesabından şu sözlerle teşekkür etti:

BİRLİK, DİRLİK VE SONUÇ

“Kızılkanaat Camimizin tamir ve tadilatını tamamladık. Maddi desteklerini esirgemeyen, Çorum’da ve Ankara’daki dost ve arkadaşlarıma, ilçe halkımıza, yurt dışında yaşayan Abdullah Yanık Bey’in önderliğinde maddi destek veren tüm hemşerilerimize, işadamımız Beytullah Kılıç ve muhterem eşine çalışmalar esnasında özverili çalışmalarda bulunan cami İmam Hatibi Mustafa Çelik, müezzin Süleyman Kötelek’e, her daim hayır işlerinde ön saflarda bulunan Mustafa Akman ve hayırseverlerden Allah razı olsun."

Son Güncelleme: 13.11.2020 10:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dodurgalı 2020-11-15 08:02:44

Vesile olanlardan,vesile olmak isteyip de olamayanlardan,ibadet edenlerden Allahü teâlâ razı olsun.