Donacağız, 10 derece birden düşüyor

Hava sıcaklıklarının Salı gününden itibaren bölgemizde 4 ile 10 derece arasında düşmesi bekleniyor.

19 Aralık 2021 Pazar 19:18
Donacağız, 10 derece birden düşüyor

Hava sıcaklıklarının Salı gününden itibaren bölgemizde 4 ile 10 derece arasında düşmesi bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren bölgemizde yağgışın etkisini kaybedeceği tahmin edilirken, Salı ve Cuma günleri arasında hava ciddi oranda soğuyacak.

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının Salı gününden itibaren yurdun kuzey ve iç kesimlerinde azalarak mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altına düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın batısı dışında kalan tüm bölgelerde yağış bekleniyor.
Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Akdeniz Bölge geneli, Konya'nın güneyi, Karaman çevreleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve kuzeyinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, batı bölgelerde yer yer mevsim normallerinin altında, iç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİ ALTINA DÜŞÜYOR

Meteoroloji'nin orta ve uzun vadeli tahmin verilerine göre, mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları, Salı gününden itibaren düşecek. Sıcaklığın, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde azalarak mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altına düşeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLI HAVA ÇARŞAMBA GÜNÜ GİDİYOR

Ülke genelinde etkili olan yağışlı havanın 22 Aralık Çarşamba günü etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.
Soğuk havanın ise hafta sonuna kadar etkili olması, sıcaklığın 24 Aralık Cuma günü batı kesimlerden başlayarak artması ve mevsim normalleri civarına çıkması bekleniyor.

TRT HABER/HABERCİM19

Son Güncelleme: 20.12.2021 23:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165