Donma tehlikesi yaşıyorlar!

Sokak hayvanları bugünlerde açlık ve donma tehlikesi yaşıyor...

26 Aralık 2018 Çarşamba 14:14
Donma tehlikesi yaşıyorlar!

Çorum'un Sungurlu ilçesinde beklenen kar yağışı dün gece saatlerinde etkili olmaya başladı. Kar yağışı sevinç ile karşılanırken, sokak hayvanları için ise tehlike oluşturdu.

Sokakta donma tehlike ile karşı karşıya olan hayvanların yardımına hayvansever vatandaşlar yetişti. Kendi imkanları ile sokak hayvanlarına yiyecek temin eden vatandaşlar, yaşamaları için beslenmeleri gerektiğine dikkat çekti. Hayvanseverler, sokak hayvanlarına herkesin yardım etmesi gerektiğini söyledi. Kar yağışı sonrası mutlu olduğunu dile getiren esnaflar,"Güzel bir duygu çok zamandır beklenen bir şey. Yağmurumuz yok, çoktan beri kurak gidiyor iklim. Karın yağması güzel bir durum, çiftçimiz kar bekliyor yağmur bekliyor. Herkes suya bağlı." dedi.

İnsanların ellerinden geldiği kadar sokak hayvanlarına yardım etmesi gerektiğini ifade eden esnaflar, "İnsanlar mümkün olduğu kadar hayvanları korusunlar, ellerinden gelen yardımları yapsınlar. Biz de burada esnaf olarak yem atıyoruz, köpeklere mama veriyoruz, altlarına karton seriyoruz." şeklinde konuştular.

SUNGURLU’DA KARLA MÜCADELE

Sungurlu Belediyesi kar yağışından vatandaşların en az şekilde etkilenmesi için çalışmalar başlattı.

Belediye personeli, düşerek yaralanmaların önüne geçmek ve vatandaşların rahat yürüyebilmeleri için gece saat 03.00'de başlattıkları çalışmalar kapsamında kaldırımlardaki buzları küreyerek temizliyor. Temizleme çalışmalarının ardından kaldırımların yeniden buzlanmaması için tuzlama çalışmaları da yapılıyor.

İlçede kar yağışı ile ilgili hiçbir sıkıntının yaşanmağını dile getiren Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, "Kış aylarının gelmesiyle oluşan zorlu hava şartlarına karşı Sungurlu Belediyesi olarak gece gündüz hazır konumdayız. Yolların açık tutulması ve vatandaşlarımızın rahat bir kış geçirmesi amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz. Mevsimsel yağışlar yeteri kadar olmalı ki, bol ve bereketli bir ürün dönemi yaşayabilelim. Onun içindir temennimiz mevsim yağışlarının bölgemizde devam etmesidir. Kar yağışı devam ettikçe belediyemizin temizleme ve tuzlama çalışmaları da aralıksız devam edecektir” dedi.

İHA

Son Güncelleme: 26.12.2018 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165