Ekmek satışına yeni düzenleme

Çorum’un Sungurlu ilçesinde bir işletme, koronavirüs tedbirleri kapsamında ekmek satışına yeni bir düzenleme getirdi.

23 Mart 2020 Pazartesi 10:57
Ekmek satışına yeni düzenleme

Çorum’un Sungurlu ilçesi Akçay Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir gıda market, koronavirüs tedbirleri kapsamında ekmek satışına yeni düzenleme getirdi.

Vatandaşların ekmeği elle seçmesinin önüne geçilirken, steril eldivenli ve maskeli bir tezgahtar ekmeği servis ediyor.

Virüsün yayılmasını önlemek adına kendilerince tedbir aldıklarını söyleyen İşletme sahipleri, “Gıda anlamında en çok dokunulan madde de ekmek olarak dikkat çekiyor. Ekmeği üreten ustalarımızdan tutun, ekmeği vatandaşa veren tezgahtarımız, eldiveninden kılık kıyafetine kadar her şeyin tedbirini aldık. Vatandaşlarımız hiçbir endişe duymasın. Gönül rahatlığıyla hijyen kurallarına uyan fırınımızdan ekmeklerini alabilirler” dedi.

Vatandaşlar uygulamanın isabetli bir yöntem olduğunu belirtirken, benzer tedbirlerin  bütün fırınlar ve satış noktalarında yapılmasının gerekliliğine dikkat çektiler.

Son Güncelleme: 23.03.2020 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
A.Ç. 2020-03-23 14:24:04

Çorum merkezde de buna benzer uygulama var.
Ancak tezgahtar eldiven ve maske kullanıyor fakat aynı eldivenle hem ekmek veriyor, hem de para alıp veriyor.
Uyarınca ise "biz kendimizi koruyoruz" diyor.

Avatar
Bir Vatandaş 2020-03-23 15:01:06

Eldivenle ekmeği poşete koyuyorsun sonra aynı eldivenle para alıp veriyorsun. Parada virüs varsa eldivene bulaşıyor oradan da halka. O yüzden eldivenlerin sürekli değiştirilmesi lazım. Yada ekmeği veren kişiyle para alıp veren kişi ayrı olması lazım.

Avatar
İLHAN 2020-03-24 08:59:06

ÖNLEM ALINMAZ İSE BU HASTALIK EN ÇOK FIRINDAN,SİMİTÇİDEN , PASTAHANEDEN VE KURU YEMİŞÇİDEN YAYILACAK YANİ AÇIKTA SATILAN VE YIKANMADAN YENEN YİYECEKLER YAYILACAK. YA OTOMATİK PAKETLEMEYE GEÇİLECEK YADA ALLAH KORUSUN DAHA İŞİN BAŞINDAYIZ??!!!

Avatar
Ünal bilgili 2020-03-27 00:03:30

Alaca ilçesinde zirve ekmek fırını nda çalışıyorum ekmek veren ile para alan farklı kişiler böylelikle vatandaş da memnun bizde

banner165