En güçlü Mart karı geliyor

Meteoroloji uzmanlarına göre, Mart ayının en güçlü kar yağışı geliyor.

07 Mart 2022 Pazartesi 11:25
En güçlü Mart karı geliyor

Meteoroloji'den alınan son tahminlere göre bugün yurdun batı bölgelerinde etkisini hissettirecek olan soğuk hava ve sağanak yağış, ilerleyen günlerde yurdun tamamına yayılacak ve kara dönüşecek. Perşembe ve Cuma günleri İstanbul'da sıcaklıkların sıfıra düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mart ayının ilk haftalarında yurt genelinde sağanak ve kar yağışının etkili olacağını açıkladı. Yapılan tahminlere göre; birkaç gün içerisinde yurdu soğuk ve karlı hava kaplayacak. Dün gece saatlerinde başlayan ve etkisini artıran sağanak yağış, sıcaklıkların düşmesi ile birlikte İstanbul da dahil olmak üzere kara dönüşecek. Çarşamba günü karla karışık yağmur olarak başlayacak olan yağışlar, perşembeden itibaren üç gün boyunca kar şeklinde görülecek.

7 MART 2022 HAVA DURUMU

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Erzincan, Erzurum, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde gün içerisinde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Trakya'nın yüksek kesimleri, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Batı Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Kuzey Ege ve zamanla Batı Karadeniz'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

EN GÜÇLÜ MART KARI GELİYOR

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yoğun kar uyarısında bulundu. Ökten, "İstanbul'da Perşembe günü tüm gün kar var. Cuma günü sıcaklıklar daha da düşüyor ve kar devam edecek. Mart 1987'den sonra bugüne kadar gelmiş olan en güçlü Mart karı. Vatandaşlar ve yetkililer tedbirli olsun..." ifadelerini kullandı.
Günlerdir kar uyarısı yapan Ökten şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'da kar Perşembe lapa, Cuma küçük taneli, Cumartesi tipi şeklinde olacak. İstanbul'da Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri lapa lapa yoğun kar var... Bu sistem kesinlikle 1987 Mart sistemi gibi değil. O sistem 3-13 Mart arasında etkili oldu. Kıyaslanamaz. Bu gelen 1987'den sonraki en güçlü Mart sistemi..."

ÇORUM VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Çorum Valiliği, yarın akşam saatlerinden itibaren yeni bir yağış sisteminin etkisine girmesinin beklenen kentte, hava sıcaklıklarının Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek soğuk hava nedeniyle hafta boyunca azalarak mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altına düşeceğini belirtti.

Çorum'un il genelinde yarın akşam saatlerinden itibaren kar yağışı ve soğuk havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Valilik soğuk hava ve kar yağışıyla ilgili olarak üretici, sürücü ve vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunuldu. Açıklamada, kent genelinde kar yağışı beklendiği ifade edilerek, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; yarın akşam saatlerinden itibaren görülecek kar yağışının ilimizde de yer yer kar yağışı şeklinde beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta ortasından itibaren görülecek yağışla birlikte 6 ila 10 derece düşmesi beklenmektedir. Yağışlar bölgemizin kıyı kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde, yüksek ve iç kesimlerde ise kar yağışı şeklinde olması bekleniyor" denildi.

Son Güncelleme: 07.03.2022 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.