Engellere karşı el ele

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 2012 yılı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında, engelli sivil toplum kuruluşlarının, kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin bir arada çalışma, işbirliği kültürünü geliştirme ve iletişim ağlarını güçlendirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

24 Temmuz 2013 Çarşamba 15:12
 Engellere karşı el ele


Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği, Orta Karadeniz Engelliler Derneği ve Mozaik İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği'nin proje ortağı olduğu Elele Projesi sürüyor. 28 Şubat 2013'te başlayan, 5 ay sonra sona erecek olan proje Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat illerini kapsıyor. Farklı engel gruplarına yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve yerel yönetimler bir araya getirilerek 'Engellilik, Engelli Hakları, Hak Temelli Yaklaşım, Savunuculuk, Ayrımcılıkla Mücadele' konularında bilgi düzeyleri geliştirilecek.

Ayrımcılıkla mücadele süreçlerinde etkinliklerini de artıracak Elele Projesi'nde ayrıca, farklı engel gruplarına yönelik faaliyet gösteren engelli sivil toplum kuruluşlarının (STK) görünürlüğü artırılarak, karar alma süreçlerinde yer almalarına destek olunacak, bir arada çalışma ve işbirliği kültürü geliştirilecek, iletişim ağları güçlendirilecek ve engellilere sunulan hizmetlerde 'Hak Temelli' bir yaklaşımın önemini kamuoyunun gündemine taşınacak.

Proje kapsamında, 4 ilden 80 temsilcinin proje eğitimlerinden yararlanmasını beklediklerini ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Elele Projesi'nin analiz çalışması ve eğitimlerin verilmesi gibi iki faaliyet üzerinde gerçekleşeceği bilgisini verdi. Analiz çalışması ile kapsamdaki illerde bulunan engelli STK'larla kamu ve yerel yönetimlerin isim, iletişim ve sundukları hizmet bilgilerinin de yer alacağı mevcut durum analizi yapılacağını belirten Vali Aksoy, "Tüm katılımcılara üç günlük eğitim verilmesi planlandı. Sivil toplum, örgütlenme ve demokrasi, engellilik, engellilere yönelik (ayrımcılıkla ilintili) ulusal ve uluslararası mevzuat ve sözleşmeler, hak temelli yaklaşım, savunuculuk, ayrımcılıkla mücadele, katılımın ne olduğu, karar verme süreçlerine katılım stratejileri, karar verme süreçlerine katılım mekanizmaları, Türkiye'de ve ilimizde engellilerin katılımının durumu ve çözümleri, katılım için strateji geliştirme, ağ kurma, diyalog ve kurumlar arası iletişim gibi konularda eğitim vereceğiz." bilgisini verdi.

Proje sonunda; analiz faaliyeti ile bölgede engelli STK'ların, kamunun ve yerel yönetimlerin genel profilinin çıkartılacağını dile getiren Vali Aksoy, "Bu alanda hizmet sunan kurumların görünürlüğünün artırılması, bilgi düzeylerinin ve farkındalıklarının geliştirilmesi, bilgilendirme ve tanıtım toplantıları ve materyalleri ile kamuoyunun konu hakkındaki farkındalıkları geliştirilerek 'Hak Temelli Yaklaşım' ile ilgili olarak kamuoyunda farkındalık oluşturulması ve bölgedeki engelli STK'larının, kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin bir arada çalışma ve işbirliği kültürünün geliştirmesi ve iletişim ağlarının güçlendirilmesi sonuçlarının elde edilmesi amaçlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

(Cihan)





Son Güncelleme: 24.07.2013 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165