Envai çeşit balık tezgâhta

Av yasağı sona erdi, balıklar tezgâhları doldurmaya başladı

18 Ekim 2019 Cuma 11:59
Envai çeşit balık tezgâhta

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçıların yakaladığı balıklar tezgahlarda yerini aldı.

Balık tezgahlarında hareketliliğin olduğunu belirten Balıkçı esnafları, "Vatandaşlarımız balığı özlemişler. Hamsimiz istavritimiz var. Hamsinin kilosu 15, somon 30, levrek 35, Çupra 35 TL diye söylediler.

"Çok şükür deniz bu ara bereketli" yorumunu yapan balıkçılar, “Deniz suyu sıcaklığı düştükçe daha da artacaktır. Palamut avının birkaç ay daha bollaşarak devam etmesini arzu ediyoruz. Çünkü palamut maddi açıdan en çok kazandıran balık türleri arasında. İnşallah hamsi de bol olacak. Deniz verdikçe hem vatandaş ucuz balık yemeye hem de biz daha çok kazanmaya devam edeceğiz" dedi.

TEZGAHIN YILDIZI HAMSİ

Balık fiyatların ilerleyen günlerde daha da düşeceğini söyleyen Balıkçı esnafları “Şu an tezgahın yıldızı hamsi. Vatandaşımız en çok hamsiyi tercih ediyor, özlem var.” diye konuştu.

İHA

Son Güncelleme: 19.10.2019 19:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ejderha 2019-10-18 15:01:44

Türkçeyi doğru kullanalım. Enva-i çeşit yazılmalı

Avatar
Bilen Türk 2019-10-19 17:53:21

"Şimdiye değin, envaiçeşit sebepten ötürü sayısız kez iğrenmişti." - Elif Şafak
Envaiçeşit haberlerinizi seviyorum.

banner165