Erdoğan'dan belediye başkanlarına çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün belediyelere çağrıda bulunarak, "Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, sıcak barınaklar kurun' dedi.

23 Aralık 2021 Perşembe 20:39
Erdoğan'dan belediye başkanlarına çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün belediyelere çağrıda bulunarak, "Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, sıcak barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz, kazanabilirsiniz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

SAHİPSİZ HAYVANLAR İÇİN BARINAK KURUN

Sokak hayvanları meselesi... Maalesef medyada çocuklara saldıran başıboş köpeklerle ilgili üzüntü verici hadiselere rastlıyoruz. Sahipsiz hayvanlarının yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, sıcak barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz, kazanabilirsiniz. Barınaklar sorununu hep birlikte aşmamız gerek. 2019 seçimlerinde yayınladığımız manifestoyu asla akıldan çıkarmamamız gerekiyor. Şehir planları uzun vadeli hazırlanacak. Alt yapı ve ulaşım sorunları tamamen çözülecek. Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine göre yönetilecek.

Haber7

Son Güncelleme: 23.12.2021 23:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga 2021-12-23 21:35:10

padişahım iyi güzel diyorsunda belediyelerin hayvan barınağı yokki.. çorumda sokakta 1.500 civarında çorum çöplüğünde ise 1.000 civarında köpek var.. bunlara barınak yetmez..

Avatar
Bahattin 2021-12-24 09:15:20

Daha dün Binevlerdeki sokak köpekleri ile ilgili hem Belediye Veteriner Müdürlüğünü hem Özel Kalem Müdürlüğünü aradım. Veteriner müdürlüğü sokak köpekleri ile ilgili yapabilecekleri bir şey olmadığını, dilekçe verirsem ve kamuoyu oluşursa belki hayvan barınağı açılabileceği, işte o zaman bir şey yapabileceklerini söyledi. Özel kalem müdürlüğü ise hiçbir kanuni yetkilerinin olmadığını, hiçbir şey yapamayacakları ile ilgili benimle tartıştı. En son mahalledeki çocuklardan birine zarar gelirse hesabını Belediye Başkanından soracağımı söyledim de konuyu birazcık dikkate aldı. Allahtan Cumhurbaşkanı konuya parmak bastıda biraz olsun umutlandık. Türkiyede illa yukarıdan talimat gelirse mi bu işler dikkate alınacak. MaşAllah durumdan vazife çıkaracak bir Allahın kulu yok. Belediye çorumlu obasına harcayacağı paraya hayvan barınağı yapsa da çocuklarımız köpek tehdidinden kurtulsa.

Avatar
Asgin Basgan resim cekinmeye baslar 2021-12-24 07:25:07

Bugunden itibaren bizim Asgiekin Başgan sokak hayvanlari ile resim çekinip sosyal medyaya atmaya başlar. Bakin görün, hergun resim cekinecek ve buralarda haber yapacak :)

Avatar
Mehmet Vehbi 2021-12-24 00:00:26

çok doğru bir tespit. inşAllah sayın cumhurbaşkanı bu önerisinin takipçisi de olurda gariban sokak hayvanları rahat bir ortama kavuşur.. Tabi ilimizde bu işten payını alır. vicdanları sızlatan görüntülerde son bulur.

Avatar
Mert 2021-12-25 01:06:49

Hindistan mı arkadaş burası, sokaklarda köpekten geçilmiyor. Özellikle geceleri çete olup sağa sola saldırıyorlar. Hele bazıları mübarek dana gibiler. Avrupa'da bu iş nasıl bitirildiyse çözüm odur. Tabii köpektaparlara bunları anlatmak zor. Birçoğu kafayı yemiş zaten.

Misafir Avatar
Avrupa Avrupa duy sesimizi 2021-12-25 18:39:21 @Mert

Avrupa öldürerek çözüm bulmuş.. kitabında yazıyorsa çık öldür hepsini tutanmı var seni...

Beğenmedim! (0)