Fauna’da çoğalıyorlar

Sıklık Tabiat Parkı içerisinde 50 dönümlük Fauna Tanıtım Alanı birden fazla çeşit yaban hayvanların üretim noktası oldu.

13 Ağustos 2018 Pazartesi 13:58
Fauna’da çoğalıyorlar

Sıklık Tabiat Parkı içerisinde 50 dönümlük Fauna Tanıtım Alanı birden fazla çeşit yaban hayvanlarının üretim alanı olma özelliği taşıyor

Valilik’ten yapılan açıklamaya göre, alana kızıl geyik, karaca, ceylan, yaban keçisi ve yaban tavşanı gibi yaban hayvanları yerleştirilirken, alanda bulunan hayvan sayısı, üreme ve yaralı hayvanların rehabilitesi amacıyla sahaya bırakılması sonucunda arttı. Bu nedenle 400 dönümlük yeni bir fauna tanıtım alanı oluşturuldu.

Alanın çevresine inşa edilen gözlem kuleleri ve seyir noktalarından sayesinde yaban hayvanları gözlemlenebiliyor.

Alan içerisinde bulunan yol ağı kullanılarak fotosafari faaliyeti gerçekleştirilebilecek. Fauna Tanıtım Alanı, Tabiat Parkının en çok ziyaretçi çeken bölümü haline geldi.

Son Güncelleme: 13.08.2018 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.