Gözyaşları içinde toprağa verildi

Amerika'da girdiği nehirde boğularak hayatını kaybeden Çorumlu genç Umut Felik memleketi Kargı'da toprağa verildi.

15 Haziran 2020 Pazartesi 12:43
Gözyaşları içinde toprağa verildi

Amerika’da San Joaquin nehrinde boğularak hayatını kaybeden Umut Felik (27), memleketi Çorum’un Kargı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Marangoz Ahmet Felik’in oğlu olan Çorumlu genç, Orta Mahallesi’nde bulunan baba evinde helallik alındıktan sonra, bugün saat 10.00’da Mihrihatun Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından dualarla ilçe mezarlığında toprağa verildi. 28 Mayıs 2020 tarihinde 4 arkadaşıyla birlikte San Joaquin nehrine giden ve kiraladıkları botla gezerken yüzmek için suya giren Umut Felik, akıntıya kapılarak kaybolmuştu. 4 gün sonra cansız bedenine ulaşılan gencin ailesi, aldıkları acı haberle hüzne boğuldu. Girişimler sonucu Türkiye’ye getirilen Felik’in cenazesi, Kargı Mihrihatun Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları eşliğinde ilçe mezarlığında toprağa verildi.


ACILI BABA SİTEM ETTİ
Umut Felik’in babası Ahmet Felik, oğlunun cenazesinin Türkiye’ye getirilme sürecinin çok uzadığını belirterek sitem etti.
Yaşadığı acıyı gözyaşları içinde anlatan Ahmet Felik, "Geride kalanların acısını anlamaları ve bize bu kadar acı yaşatmamaları gerekirdi. En kısa sürede oğluma sarılıp yüzünü görmek isterdim, ben göremedim, dayanamadım. Kimseye bu kadar uzun süre acı yaşatmamaları lazım. Hükümetlerin kuralları falan böyle dediler ama böyle olmaması lazım. Geride kalanların acılarını düşünmeleri lazım. 3 sene önce ABD’ye gitti. Burada üniversiteyi bitirdikten sonra dil eğitimi almak için gitti. Dil eğitimi aldı. Sonra bir üniversiteye yazıldı. Okuyordu, çok da başarılıydı. Hem okuyor hem de çalışıyordu, kendi harçlığını çıkarıyordu. Gelmesi nasip olmadı.” Dedi.

Son Güncelleme: 15.06.2020 16:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.