Gözyaşları içinde toprağa verildi

Öğrencisini kurtarmak isterken hayatını kaybeden İmam Mehmet Çıtak gözyaşları içinde toprağa verildi

08 Eylül 2020 Salı 16:54
Gözyaşları içinde toprağa verildi

Samsun Atakum’da denizde boğulma tehlikesi geçiren hafızlık öğrencisini kurtarmak isterken hayatını kaybeden Çorum Fatih Sultan Mehmed Camii İmam Hatibi Mehmet Çıtak bugün gözyaşları içinde toprağa verildi.

Çorum'da çeşitli camilerde yaklaşık 15 yıl imam hatip olarak görev yapan ve son olarak Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde imam olarak görevlendirilen 3 çocuk babası Mehmet Çıtak (38), bir süre önce İl Müftülüğü tarafından Hayrettin Karaman Proje İmam Hatip Okulunda hafızlık eğitmeni pozisyonunda görevlendirilmişti. Burada eğitimlerini tamamlayan öğrenciler ve 2 eğitmenle birlikte dün Samsun'daki hafızlık diploması sınavına gitti. Sınavı başarıyla tamamlayan öğrencileriyle daha sonra Atakum'da deniz kenarında vakit geçiren Çıtak, bu sırada suya giren ve boğulma tehlikesi geçiren 12 yaşındaki Muharrem Ateş'i kurtarmak için denize atladı. Denizde boğulmak üzere olan öğrencisini kurtardıktan sonra akıntıya kapılarak kendisi de boğulma tehlikesi geçiren Mehmet Çıtak Deniz polisi tarafından çıkartılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi kaldırılarak tedavi altına alınan Mehmet Çıtak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kurra hafız olan Mehmet Çıtak için görev yaptığı Fatih Sultan Mehmet Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Müftü yardımcısı Adem Aygül'ın kıldırdığı cenaze namazına Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşkın, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay ile meslektaşları, ailesi ve öğrencileri katıldı. Mehmet Çıtak'ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından doğum yeri olan Çorum merkeze bağlı Güzelyurt köyünde toprağa verildi.

Diğer taraftan Mehmet Çıtak tarafından sudan çıkarılan Muharrem Ateş’in ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

İHA
 

Son Güncelleme: 09.09.2020 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165