Hac kuraları çekiliyor

Hacı adayları nefeslerini tuttu. Bu yıl hacca gidecekler kur'a ile belirleniyor

01 Şubat 2018 Perşembe 12:43
Hac kuraları çekiliyor

Kutsal topraklara gitmek için heyecanla bekleyen 2 milyonu aşkın adayın beklediği gün geldi. Hac kura çekimi canlı olarak yayınlanıyor. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre hac kura çekiliş sonuçları için tarih verilmişti. Kutsal topraklara gidebilmek ve ibadet etmek için sabırsızlıkla bekleyen, hayaller kuran adayların beklediği gün geldi. 

HAC KURA ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI 2018 SORGULAMA

Bugün saat 11:00'de başlayan ve TRT Diyanet'ten canlı olarak takip edilen hac kura çekilişi için heyecan dorukta.  Bu sabah saatlerinden itibaren yaklaşık iki milyon aday nefeslerini tuttu. Hac kura çekiliş sonuçları açıklanması ile birlikte hac.diyanet.gov.tr adresinden yayınlanıyor. 

HAC KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kurada 'Kesin Kayıt Hakkı' elde edenler, 05-16 Şubat 2018 tarihleri arasında "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 22 Şubat - 02 Mart 2018 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

HACCA GİTMEK İÇİN KAÇ KİŞİ BAŞVURU YAPTI?

2018 yılında hacca gitmek için 316 bin 857 kişi ilk defa kayıt yaptırdı. Daha önce hac kaydı olup, Başkanlık tarafından kayıtları yenilenen 1 milyon 804 bin 110 kişi ile birlikte kuraya toplam 2 milyon 120 bin 967 kişi katılacak.

Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının yolculuk öncesi manen ve ruhen hazırlanması için eğitim ve seminerler düzenleyecek

Son Güncelleme: 01.02.2018 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.