Haftanın 7 günü mücadele

Çorum Belediyesi'nin sinek ve haşere çeşitlerinde karşı mücadelesi sürüyor

09 Ağustos 2018 Perşembe 12:39
Haftanın 7 günü mücadele

Çorum Belediyesi halk sağlığını tehdit eden karasinek, sivrisinek gibi vektör canlılara karşı mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün mücavir alan sınırları içerisindeki tüm cadde, sokak ve konteynırlarda karasinek, sivrisinek ve haşerelere karşı vektörel mücadeleye devam ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Zeki Gül, "Belediye olarak, Çorum'un her şeyden önce daha temiz ve yaşanılır bir şehir olması için gayret sarf ediyoruz. Bu kapsamda Katı Atık Bertaraf Tesisi gibi çok önemli bir yatırım yaptık. Bunun yanı sıra şehrimizde ve mücavir alan sınırları içerisinde haftanın yedi günü vektörle mücadele ediyoruz. Vektörel mücadele araçlarımızda araç takip sistemi takılı. Araçların hangi cadde ve sokaklarda çalışma yaptıklarını anlık olarak takip ediyoruz" dedi.

Başkan Gül, vatandaşların Kurban Bayramını rahat bir şekilde geçirebilmeleri için merkeze bağlı 41 köyde de vektörle mücadele çalışmaları başlattıklarını dile getirdi.

VATANDAŞA UYARI

Vektörle mücadele konusunda vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Gül, "Halk sağlığını tehdit eden vektör canlılarla olan mücadelemizde vatandaşlarımızdan evsel atıklarını açık halde boş alanlara atmak yerine poşetlenmiş ve ağzı kapalı halde konteynırlara atmalarını ve çöp konteynırlarının kapaklarını kapalı tutmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.