Hamile köpeğe otobüs çarptı, yavrular kurtarıldı

Çorum’da otobüsün çarptığı hamile köpek hayatını kaybederken, sezaryenle alınan 8 yavru köpek kurtarıldı.

06 Temmuz 2021 Salı 13:57

Çorum’da otobüsün çarptığı hamile köpek hayatını kaybederken, sezaryenle alınan 8 yavru köpek kurtarıldı. Yavru köpekler Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın devreye girmesiyle Veteriner İşleri Müdürlüğünde koruma altına alındı.

Olay, Mecitözü ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ilçe terminalinde hamile bir köpeğe minibüs çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan köpek, vatandaşlar tarafından ilçede bulunan bir veteriner hekime götürüldü. Burada ameliyata alınarak sezaryenle yavruları alınan anne köpek yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

BAŞKAN DEVREYE GİRDİ

Annelerinin hayatını kaybetmesiyle ortada kalan yavru köpeklere Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın sahip çıktı. Bir vatandaşın kendisine ulaşarak bilgi vermesi üzerine olaydan haberdar olan Başkan Aşgın, Veteriner İşleri Müdürlüğünü arayarak yavruların koruma alınması için talimat verildi. İlçeden getirilen köpekler barınakta bulunan bir köpek tarafından sahiplenildi. Kendi yavrularıyla birlikte yavrulara da annelik yapan köpek onları hem emziriyor hem de yanından hiç ayırmıyor. Yavru köpekler barınak çalışanlarının da yakından ilgisiyle hayata tutunmaya çalışıyor.

Mecitözü ilçesinden getirilen 8 tane yavru köpeğin Veteriner İleri Müdürlüğünde koruma altına alındığını dile getiren Veteriner Hekim Mehmet Gültekin, “Anne köpeğe Mecitözü ilçe terminalinde otobüs çarpmış. Orada duyarlı bir vatandaşımız tarafından veteriner hekime götürülen köpeğin yavruları sezaryenle alınarak kurtarılıyor. Biraz bakıyorlar ama annesiz yavrunun bakımı çok zor oluyor. Belediye Başkanımıza ulaşıyorlar. Belediye başkanımızın talimatıyla hayvan barınağına getirilen yavrularımız bakıma alındı. Bize 8 yavru geldi. Yavrulara müdürlüğümüz de 2 yavrusu bulunan bir köpeğimiz annelik yapıyor. Şuanda anne de yavruları kabul etti. Toplamda 10 yavru oldu. Anne yavruları emzirmeye devam ediyor” dedi.


İHA

Son Güncelleme: 06.07.2021 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga 2021-07-06 15:57:48

Bırak reklamı arkadaş... sözde değil özde diye bir laf vardır.. Çorum çöplüğü yazın sıcaktan kavrularak, kışın soğuktan donarak ölen yavru köpeklerle dolu..

banner165