Hayvan Hastanesi için ilk adım

Çorum Belediyesi Hayvan Hastanesi'nin temeli atıldı

25 Mart 2023 Cumartesi 16:49
Hayvan Hastanesi için ilk adım

Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde hayvan hastanesinin temeli atıldı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın 32 projesi arasında yer alan Geçici Hayvan Bakım Evi (Hayvan Hastanesi)  projesi hayata geçiriliyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın,  sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili olarak çok önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

‘MUAZZAM PROJE’

Proje hakkında bilgi veren Başkan Aşgın “Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde bir hayvan hastanesi yapıyoruz. Geçici bakım evi olarak da ifade edebiliriz burayı. Bu hayvan hastanesi,  sahipsiz sokak hayvanları için hizmet verecek. Burada ameliyathaneler, müşahede odaları, karantina odaları, muayene odaları, bir hayvan hastanesinde ne olması gerekiyorsa, hangi cihazlar ve donanım olması gerekiyorsa bunları bünyesinde barındıracak şekilde muazzam bir hayvan hastanesini, Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi şehrimize kazandırıyoruz. Sahipsiz sokak hayvanlarının her türlü tetkik, tedavi ve bakımları uzman veteriner hekimlerimiz tarafından yapılacak.  Bizim medeniyetimiz şefkat ve merhamet medeniyeti. Bu medeniyetin evlatları olarak bizlere bu projeler yakışır.  32 proje arasında vaat ettiğimiz bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

ÇORUM’A ÖZGÜN

Çorum’a özgün,  güzel bir hayvan hastanesi projesini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Aşgın “Bugün temelini atıyoruz. Rabbim kurdelesini kesmeyi, kimsesiz hayvanlara hizmet etmeyi, bizlere nasip etsin. Burası yaklaşık 35 Milyon TL bedelli bir proje. Bu projenin yüzde 40’ını Tarım Bakanlığı’ndan destek olarak alacağız. Kalanını da Çorum Belediyesi olarak karşılayacağız. Kimsesiz sokak hayvanlarının kimi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

KEDİ VİLLASI HİZMETTE

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın,  geçtiğimiz ay hizmete giren sahipsiz kediler müşahede binasıyla ilgili de bilgi verdi.  Sahipsiz sokak kedileri için 17 Şubat Dünya Kediler Günü’nde muazzam bir eseri hizmete sunduklarını belirten Başkan Aşgın “Şu anda sahipsiz, kimsesiz kedilerin kimi olmak için kedi villamız hizmette. Sahipsiz sokak kedilerini en güzel şekilde, alttan ısıtmasıyla, havalandırmasıyla, gezinti alanlarıyla gerçekten muazzam bir şekilde, her türlü veteriner hizmeti vererek misafir ediyoruz.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 26.03.2023 13:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga 2023-03-25 22:11:33

hayvan deyince sokaktaki köpeği anlayan arkadaşlar bunun küçükbaşı var büyükbaşı var köylüsü var hayvancılıkla uğraşanı var.. sonrada diyorsunuzki kıymanın kilosu 300 olmuş...

Avatar
Doymadiniz bi 2023-03-25 18:07:17

Hele sundaki pozlara bak. Insanlari tedavi ettinde hayvanlar kaldi. Baska yer yokmus gibi camligi parca parca betonlastirdilar. Agac kesmeye doymuyorlar.

Avatar
Adem İpek 2023-03-25 20:46:33

Yaradılanı seviyoruz yaratandan ötürü. İnşAllah en kısa zamanda hizmete girer. Allah razı olsun başkanım.

Avatar
Halil İbrahim adını hep hatırlatacak yatırım 2023-03-27 08:30:11

Bu hizmetinizden dolayı sizi tebrik ediyorum. Dilsiz hayvanlar adına çok teşekkür ediyorum. Sizin yaptığınız bu işi ne yazık ki sizden öncekiler yapmadı. Allah razı olsun.

Avatar
Çorumlu 2023-03-25 18:14:03

Belediyenin bu tesisine ilaveten büyükbüş / küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine iliştin MANDIRÜ ÜLKEMİZE ÖRNEK OLUCAK ŞEKİLDE kurulmalı.

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-03-26 00:20:03

Çorum Belediyesi, ESKİ DEVLET HASTANESİNİ de yapsa ne kadar güzel olur. ŞEHİR stadyumunu yaptı, gençlik ve spor bakanlığına devir etti. Eski Devlet Hastanesi de yapsa, SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVİR ETSE OLMAZ MI? Nasıl olsa senelerdir Çorum ve Çorumluları uyutuyorsunuz. Senelerdir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
Çorum 19 2023-03-26 18:32:01

Eski devlet hastanesini halledebildiniz mi

Avatar
Çorumlu seçmen 2023-03-28 04:54:18

Sokak hayvanları için vicdani bir adım atılsa hemen insanlar dururken... diye güya yorum yazan birkaç zırcahil her zaman çıkıyor, yukarıda da var. Yahu Çorum'da binlerce dükkan var kim için, lokantalar, parklar, okullar, konutlar, yollar arabalar, çay bahçeleri...

Sokak hayvanları için ne var, yuva bile yok soğukta içine girip korunacaklsrı, hepsi beton üstünde yatıhor, sırf bu vicdani icraatından ötürü Halil İbrahim Aşgın'aoverilir.

banner165