Hemşehrimizden sitem dolu sözler

Sırbistan’dan Sağlık Bakanlığı’na ait özel ambulans uçakla bu sabah Merzifon Havaalanı’na transfer edilmesi beklenen Çorumlu Mahmut Altın’ın, Çorum yerel basınında yayınlanan bazı haberlere sitem etti.

12 Mayıs 2020 Salı 01:05
Hemşehrimizden sitem dolu sözler

Sırbistan’dan Sağlık Bakanlığı’na ait özel ambulans uçakla bu sabah Merzifon Havaalanı’na transfer edilmesi beklenen Çorumlu Mahmut Altın’ın Belgrad Yunus Emre Enstitüsü’nde görev yapan ağabeyi hemşehrimiz Şeyhmuz Altın, kardeşi ile ilgili Çorum'un bazı yerel basınında yayınlanan haberlere sitem etti. Altın, isim vermeden Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım ile haberlerin yayınlandığı bazı internet haber mecralarını eleştirdi.

 İşte Şeyhmuz Altın’ın o açıklaması:

“Medeniyetin Başkenti Çorum’umuzun asil ve gururlu emekçileri. Bir dönem birlikte haber kovaladığım kıymetli gazeteci arkadaşlarım. Pazartesi günü www.corumhakimiyet.com  ve www.habercim19.com haber portalı olmak üzere bazı haber portallarında “Devletin Şefkat Eli Sırbistan’a Uzandı” başlığı altında kardeşim Mahmut Altın’ın’ın ismini zikrederek haber yapılmış. Çorum’dan beni kıymetli meslektaşlarım Çorum Hakimiyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Erol Taşkan ve Habercim19.com Haber Portalı Sahibi Mustafa Demirer arayarak durumu öğrendiklerini ve haber yapmaları hususunda izin istemişlerdir.

Kıymetli Meslektaşlarım.

Ortada haber değeri bir olay varsa tabi ki haber yapılmalıdır. Toplum aydınlatılmalıdır. Özellikle zor dönemlerden geçtiğimiz günlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde ise biraz daha itina gösterilmesi ve hatta insanlar rencide edilmeden haber yapılmalıdır.

Bugün aşağıda yer alan iki haber tarafıma gönderildi. Haberi ilk okuduğumda tam anlayamadım. İkinci defa okudum anlam veremedim..

Hastanın yakını olarak 40 gün boyunca hasta ile birlikte neredeyse aynı sıkıntıları çeken birisi olarak bazı konulara açıklıka getirmek istiyorum. Söz konusu haberlerde bir ilçemizin belediye başkanı kardeşimin ismi zikrederek haber yapılmış, özellikle ilgili belediye başkanımız kendi ağzından da demeçlerde bulunmuş.

40 gün boyunca ne beni ne annemi aramayan, hastanın durumunu sormayan söz konusu ilçe belediye başkanımız kardeşimin Türkiye’ye getirileceğini nereden duydu ise apar topar bir demeç vererek hasta daha Belgrad’da hastanede iken ‘Türkiye’ye geldi’ havası oluşturmuştur.

Değerli Meslektaşlarım.

Bir dönem Çorum basınına sizlerle birlikte haberlere koşturmuşluğumuz var. Sizlerin aracılığı ile buradan bahse konu belediye başkanına seslenmek istiyorum.

Sayın Başkan…

28 Mart 2020 tarihinde kardeşim Mahmut Altın hastaneye yattığı gün. Belgrad Büyükelçimiz yanımdayken Bursa Milletvekilimiz hemşehrimiz Sayın Mustafa Hidayet Vahapoğlu ve Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Sayın Yalçın Topçu arayıp ‘Dertlenme sabır. Devletimiz tüm imkanları ile yanında…’ derken, Çorum’dan bir dönem Kent Konseyi’nde beraber çalıştığım Çorum Milletvekilimiz Sayın Erol Kavuncu arayıp ‘Şehmuz’um hele sabır, doktorlar nakli için onay versin ertesi gün alacağız’ derken sizler neredeydiniz.?

Bizlerin yüreği yanıp kavrulurken başkan bey sizler nasıl demeç hazırlarım derdine mi düştünüz.?

Bir telefonla aramanız bile bizlerin yüreğine su serpecekken bu şekilde demeç vermeniz Bizleri ve beni bir hayli üzmüştür.

Gazetelere demeç göndermenizde hala kötü bir niyet taşımadığınızı düşünmek istiyorum. Lütfen demeç vermeden önce nezaketen de olsa hasta yakınlarını arayıp geçmiş olsun dileklerinizi iletmenizi bekleriz.”

Son Güncelleme: 13.05.2020 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramiz 2020-05-12 04:13:23

Hiç olmamış, hiç. Olayın öznesi devlettir, T.C. Devletinin vatandaşına sahip çıkmasıdır.

Avatar
Ortadoğu news 2020-05-12 09:29:09

Bir tarihte Ortadoğu gazetesini dağıtmıştın.

Misafir Avatar
ortadoğu kapandı 2020-05-13 11:24:59 @Ortadoğu news

Sonrası biliniyor.

Beğenmedim! (0)
Avatar
İsimsiz 2020-05-12 13:11:52

Dün yapılan haberde hastanın kayınbabasının talebinin Başkanımız tarafından Milletvekilimize iletildiği ve girişimde bulunulduğu belirtiyordu.
Yorumlarda "Oğuzlarlı" ismiyle yorum yapan kişinin yorumu da ayrıca ironik
Şov yapmaktan hizmet yapmaya fırsat bulamıyor diyerek 1 yılda yapılan onca hizmeti görmezden gelmiş.
O Oğuzlar çok değil 31 Mart Seçimleri öncesi yapılan(!) hizmeti de gördü.

Haberdeki amaç da hastaya acil şifalar dilemek ve devletimizin desteğinden dolayı teşekkür etmekti. Ancak yapılan yorumlarda yapılan hakaretler iyi niyetli bir haberin insanlar tarafından ne

Avatar
İsimsiz 2020-05-12 14:20:11

Önceki belediye söz konusu ilçeye bir çivimi çaktı özleminiz kime yapılan hizmetler var tesis 4 mevsim açık ali başkanı da böyle yediniz bu son şansınız yoksa belediyede kalmaz ilçe de köy olarak yola devam edersiniz

Avatar
Kadir 2020-05-12 04:20:12

Bu k ardeşimize önce geçmiş olsun yakın larına sabır diliyorum bu hasda kardeşimizin zerzenişini okur ken bir belediye başkanına isim vermeden sitem ederken vAllahi ilk aklıma gelen belediye başkanı oğuzlar belediye başkanın ismi aklıma geldi yazık çok yazık bunlara güvenip belediye teslim ediyor lar

Avatar
Adem 2020-05-12 10:33:09

Belediye başkanı ilçede demekki hiç bir icraat yapamiyorki gündeme böyle kendini millete güldürerek gelmeye çalışıyor yazık valla

Avatar
Oğuzlarlı 2020-05-12 10:47:26

Başkan durur mu yapıştırmış şovu. Her zamanki gibi şov peşinde başkanımız. Şov yapmaktan ve sosyal medyadan paylaşım yapmaktan vakit bulursa oğuzlara da hizmet etmesini bekleriz. Akıl hocası Çorumdaki değiştirmeli belki akıllanıp her şeyi haber yapmazlar

Avatar
Cevizci 2020-05-12 13:13:30

Ya muzo, yaptığın işmi her icraat ı kendine mal et. Oğuzlar bitti sırbıstana yardımeli uzatman kaldıydı. Sen yayla yollarını sahil yoluna odaklan muhasebeciliğe benzemez bu işler. Hergün çorum oğuzlar geliş gidiş yapmaktan böyle talihsiz açıklama yapmıssındır