'Hendeklerde Vurulduk' için geldiler

Diyarbakır Sur'da terör örgütleri ile girdiği çatışmada ağır yaralanan Çorumlu Gazi Üsteğmen Bahattin Seçgin'in ‘Hendeklerde Vurulduk’ adlı kitabı için Eskişehir'de imza günü düzenlendi.

10 Şubat 2020 Pazartesi 11:18
'Hendeklerde Vurulduk' için geldiler

Diyarbakır Hani'de görevli iken 2016 yılında Diyarbakır Sur'da terör örgütleri ile girmiş olduğu çatışmada ağır yaralanan ve Ankara Gülhane Hastanesi’nde uzun süre tedavi gören Çorumlu Gazi Üsteğmen Bahattin Seçgin'in ‘Hendeklerde Vurulduk’ adlı kitabı Eskişehir Haller Gençlik Merkezi'nde imza gününde sevenleriyle buluştu.



Yaşanmışlıkları bir araya getirerek kaleme döken, her yaş grubundan farklı insanların yoğun ilgisiyle karşılaşan Gazi Üsteğmen Bahattin Seçgin, her bir kitapseverle ayrı ayrı sohbet edip kitaplarını imzaladı.
Köylü ve akrabaları bu önemli ve anlamlı gününde Gazi Seçgin’i yalnız bırakmadı. Başta Eczacı Serpil Seçgin, Salih Seçgin'in yanı sıra köylüsü ve akrabaları Ekrem Güngör, Hüsnü Güngör ve Prof. Dr. Ahmet Güngör imza gününde hazır bulundu.
Hüsnü Güngör, yaptığı açıklamada “Vatan toprağının bütünlüğü bekasını, canını hiçe sayan şehit ve gazilerimize borçluyuz. Biz de bugün gazimiz Bahattin Seçgin'in kitabını almak, imzalatmak ve yanında olduğumuzu göstermek adına şahsım, ağabeyim (Ekrem Güngör) ve kardeşim Prof. Dr. Ahmet Güngör olarak gurur duyduğumuzu burada ifade etmek isterim” dedi.
Eskişehir Karayolları Bölge Şefi Kadir Özbek'in yanı sıra Eskişehirli edebiyat, sanat çevresinden onlarca insanın katıldığı etkinlik yer yer duygulu anlara sahne oldu.


Seçgin konuşmasında, “Şanlı Türk ordusunun bir ferdi olarak her an bu vatan toprağına canını vermeye hazır olduğunu, en son girmiş olduğu çatışmada bedensel ve ruhen oldukça zorlu bir sınavdan geçtiğini, askerlik anıları ile ilgili hayata dair yaşanmışlıkları kaleme dökerek hayatın her alanında var olduğunu ifade etti.
Ayrıca kendisi gibi asker olan eşi Aysun Seçgin, ordunun bir subayı ve Türk milletinin bir bireyi olarak eşinin her zaman destek ve dayanağı olmaya devam edeceğini ifade etti.
Program sonunda Sungurlu Kırım Türkleri Gönüllüleri gönül sofrası ailesi etkinlikleri ile tanınan Hüsnü Güngör, Sungurlulu işadamları Aksular Gıda Çağlar Aksu, Kemal Öz Mantı Bülent Özdoğan, Prof Dr Ahmet Güngör, Öztemiz Kuruyemiş, İsmail Öztemiz, Abidin Özkan, Ümit Özkan tarafından hazırlanan ‘Kırım'dan çıktık yola’ kitabı ile hazırlanan diğer hediyeler Gazi Bahattin Seçgin ve eşine takdim edildi.

‘Hendeklerde Vurulduk’ adlı kitap Atayurt Yayınevinde 3 baskı yapıldı. İlgi duyanların, okumak isteyen kitap severlerin, Ankara Atayurt Kitapevi’nde temin edebileceği belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.