Her şey var, tam bir müzik ziyafeti

Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Orkestra/Oda Müziği türküden, Mozart'a, klasik müzikte zeybeğe çok sayıda repartuarla müzik ziyafeti sundu.

11 Haziran 2022 Cumartesi 18:21
Her şey var, tam bir müzik ziyafeti

Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nün Orkestra/Oda Müziği Dersi kapsamında hazırladığı Orkestra ve Oda Müziği Dönem Sonu Konseri dünEthem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Yoğun ilgi gösterilen konsere başta öğretim elemanları olmak üzere öğrenciler ve müzikseverler katıldı.

Konserin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Müzik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer Can Satır, pandemi sonrası Müzik Bölümü’nün yoğun bir çalışma dönemine girdiğini, bu sayede üniversiteve İl genelinde birçok başarılı etkinliğe imza attığını belirterek, bu sürece katkı sağlayan tüm öğretim elemanı ve öğrencilere teşekkür etti.

Konserde Bağlama, Gitar, Flüt ve Yaylı Çalgılar Topluluğu ile Oda Müziği Orkestrası sahne aldı. Orkestra/Oda Müziği Konseri ilk olarak Bağlama Topluluğu ile başladı. Doç. Dr. Ömer Can Satır'ın yönetimindeki grup açılışı Hicaz etütle yaparken, devamında Kütahya yöresine ait Hisarlı Ahmet'ten alınan ‘Hisardan İnmem Diyor’ türküsü seslendirdi. Ardından dinleyicileri Silifke, Yozgat ve Giresun yörelerine götüren topluluk Kıbrıs Zeybeği, Yıldız Akşamdan Doğarsın ve Bağlamam Perde Perde türküleriyle güzel bir türkü akşamı yaşattı.

Konserin diğer bir bölümünde Gitar Topluluğu sahne aldı. Öğr. Gör. Murat Bozyiğit yönetimindeki topluluk İspanyol ve klasik müziğin standart eserlerinden mülhem El Gato Montes, Libertango, Aragonaise ve Underground parçalarını seslendirdi.

Öğr. Gör. Hatice Tök yönetimindeki Flüt Topluluğu ise birbirinden güzel yedi eser seslendirdi. Shostakovichi, Mozart, Quantz, Doppler ve Boismortier gibi klasik müziğin önemli bestecilerinin flüte uyarlanmış bestelerini başarıyla icra ettiler.

Konserin ilerleyen bölümlerinde Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Topluluğu sahnedeki yerini aldı. Öğr. Gör. Osman Çağatay Kaya yönetimindeki topluluk Henry Purcell'den Rondo, George Bizet'ten İnci Avcısı ile bir Rumeli türküsü olan Drama Köprüsü ve bir Azeri ezgi Elmas performansıyla müzikseverlere güzel bir klasik müzik esintisi yaşattı.

Etkinliğin son performansını Dr. Öğr. Üyesi Ercan Baş yönetimindeki Oda Müziği Orkestrası gerçekleştirdi. Bağlama Uvertürü ile başlayan konserde Çalıkuşu, Secret Garden, Moment Müzikali, Katiusha ve Mazi Kalbimde Yaradır gibi Türk ve Batı müziğinin seçkin eserleri seslendirildi.

Konuk müzikseverlerden tam not alan Orkestra/Oda Müziği Konseri etkinliği hazırlayan öğretim elemanlarına belge takdimiyle sona erdi.

Son Güncelleme: 13.06.2022 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165