Hıdırellez’e hazırlık

Çorum belediyesi Hıdırellez'de hedik ikram edecek, kadın kültür merkezleri ihtiyaç sahipleri için mantı büküyor, Remiz İren sergi açacak.

03 Mayıs 2018 Perşembe 14:49
Hıdırellez’e hazırlık

Çorum Belediyesi tarafından baharın müjdecisi olarak kabul edilen Hıdırellez’de şehrin belirli noktalarında hedik dağıtacak.

Kültürel faaliyetlere önem veren ve kültürümüzün yaşatılabilmesi için önemli çalışmalar yapan Çorum Belediyesi her yıl baharın müjdecisi olarak kabul edilen Hıdırellez’de 1 buçuk ton hedik dağıtımı yapacak. Bu yıl da Belediye Önü, Hıdırlık Parkı, Rüstem Eren Parkı, Sıklık Tabiat Parkı, Yunus Emre Parkı ve İskilipli Atıf Hoca Parkı önünde hedik dağıtımı için stantlar oluşturacak.

Çorum Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 6 Mayıs 2018 Pazar günü saat 13.30`da başlayacak olan hedik dağıtımı törenine tüm Çorum halkı davet edildi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE MANTI BÜKTÜLER

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri tarafından Ramazan Ayında ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere mantı bükme etkinliği düzenlendi.

Buhara Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kursiyerleri tarafından gerçekleştirilen etkinlik, kuran tilaveti ve dualarla başladı. Yaklaşık 50 kilogram mantının büküldüğü etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın eşi Havva Candan, Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri Koordinatörü Nuran Hakyemez’in yanı sıra çok sayıda kursiyer katıldı.

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve bu yıl 2.si düzenlenerek geleneksel hale getirilen mantı bükme etkinliğinde bükülen mantılar Buharaevler Mahallesinde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak. Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri Koordinatörü Nuran Hakyemez, yaptıkları etkinlikle önümüzdeki haftalarda başlayacak olan Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine mantıları dağıtacaklarını söyledi. Nuran Hakyemez son yıllarda evlerde mantı bükme geleneğinin kaybolmaya başladığını bu geleneği de canlı tutmak adına böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

El emeğinin değerinin her zaman fazla olduğunu dile getiren Nuran Hakyemez; “Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri olarak birliğimizin beraberliğimizin tezahür ettiği bir etkinliğe daha imza attık. Çorum’da hanımlar arasında bir mantı bükme geleneği vardır. Mahalleler arasında, evlerde hanımlar bir araya gelerek mantı bükerler. Biliyorsunuz ki el emeğinin değeri daha fazladır, daha güzeldir, daha önemlidir. Bütün kursiyer kardeşlerimizle beraber mantı büküyoruz ve bunları tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtacağız. Katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

KİŞİSEL RESİM SERGİSİ

Ressam Remiz İren’in kişisel resim sergisi 8 Mayıs’tan itibaren Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi’nde ziyarete açılacak.

Konularını daha çok Anadolu coğrafyasında yaşayan kadınların yaşamına dair konulardan seçen İren, tuval üzerine yaptığı yağlı boya eserleriyle severlerin karşısına çıkacak. Remzi İren, ayrıca kendine has üslubu ile tuvale aktardığı İstanbul resimlerini ve son dönemlerde yaptığı güvercin temalı resimleri de sevenleriyle paylaşacak.

1943 Tokat doğumlu olan Remzi İren, 1970 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Tekstil Desenleri bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Almanya’ya gitti ve iki yıla yakın Grafik Sanatlar ve Tekstil Desenleri üzerine çalışma yaptı. Remzi İren, daha çok Anadolu folklorundan, özellikle yöresel kadın başlıklarından kaynaklanan, Anadolu’nun çok farklı kültür zenginliğini gözler önüne sermekte, doğayı, kuşları ve denizi resimlerinde işlemiştir.

İren, 1979 yılında başladığı resim serüvenine aralıksız devam etmiştir. Ressam Remzi İren’in birçok özel koleksiyonlarda, kurum ve kuruluşlarda, Deniz Müzesi’nde, Çorum Belediyesi Sanat Müzesi’nde, Malezya Kraliyet Sarayı’nda eserleri bulunmaktadır.

Sergi 8 Mayıs Salı günü saat 14.30’da açılacak.

Son Güncelleme: 03.05.2018 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.