Hollanda Büyükelçisi ÇORBİS’i beğendi

Hollanda Ankara Büyükelçisi Marjanne Kwaastenıet, ÇORBİS projesini beğendi.

11 Kasım 2020 Çarşamba 18:23
Hollanda Büyükelçisi ÇORBİS’i beğendi

Hollanda Ankara Büyükelçisi Marjanne Kwaastenıet, ÇORBİS projesini beğendi.

“Türkiye’nin Yeşil Hikayeleri” programı kapsımda Çorum’a gelen Hollanda Ankara Büyükelçisi Marjanne Kwaastenıet, geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen ÇORBİS projesini inceledi.


Şehirde bisiklet kültürü ve sağlıklı yaşam için sporun yaygınlaştırılması amacıyla Çorum Belediyesi tarafından hayata geçirilen akıllı bisiklet sistemi (ÇORBİS), Büyükelçi Kwaastenıet’ten tam not aldı. Kadeş Barış Meydanı’ndaki ÇORBİS istasyonunu gezen Kwaastenıet, proje hakkında Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’dan bilgi aldı. İncelemelerin ardından iki öğrenciye bisiklet hediye eden Hollandalı diplomat, daha sonra bisiklete binerek meydanda tur attı.

BİSİKLET YOLLARI YAPACAĞIZ

ÇORBİS ile Çorum’da bisiklet kullanma alışkanlığını artırdıklarını dile getiren Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, “Şu anda 50 bisikletimiz, 8 istasyonumuz, 96 park yerimizi var. Tüm mahallelerden talep geliyor. Pandemi süreci olması nedeniyle hijyen noktasında gerekli önlemler alındı. Önümüzdeki süreçte gelen talepler doğrultusunda hem bisiklet, hem durak hem de istasyon sayımızı artıracağız. Daha önce bisiklet yolları konusunda bir çalışma yapılmadığı için problem yaşıyoruz. Bundan sonra yapılacak olan her yola bisiklet yolu da yapılması için karar aldık” dedi.

PROJEMİZ AYRI BİR HEYECAN GETİRDİ

Hollanda’da olduğu gibi Çorum’da bisikletin bir yaşam kültürü haline dönüşmesini arzu ettiklerini dile getiren Aşgın, “Bisikletin sadece sporda değil ulaşımda da aktif olarak kullanılmasını istiyoruz. Halkımızın yoğun ilgi ve talebi bizi cesaretlendiriyor. Önümüzdeki süreçte bu tür yatırımları, yol ağlarını çoğaltacağız. 8 kilometre bisiklet yolumuz. Daha önce bu hiç düşünülmemiş. Özellikle gençler arasında bu projemiz ayrı bir heyecan getirdi şehre” dedi.

HOLLANDA’DA BİSİKLET HAYATIN PARÇASI

Hollanda Büyükelçisi Marjanne Kwaastenıet, Çorum’da yeni yapılacak yollara bisiklet yolu yapılması kararının cesurca olduğunu söyledi.
Hollanda’da 17 milyon kişi yaşarken 22 milyon bisiklet bulunduğuna dikkat çeken Kwaastenıet, “Bu kadar çok bisiklete binen olduğu için otomobille daha az kilometre yapıyoruz. Belçika’da da yaşadım. Kıyaslama yaparsak Hollandalılar kişi başı 7 bin kilometre otomobille daha az seyahat ediyorlar. Çünkü hep bisiklete biniyorlar. Hollanda da bisiklet günlük hayatın bir parçası. Hollandalılar dışarı çıktığında bir yere gideceğinde bisikleti kullanıyor. Hollanda da bisiklet alt yapısı çok fazla. Bu çok önemli. Bisiklet yolu yapmaya karar verdiyseniz bu gerçekten cesur bir karar” ifadelerini kullandı.

İHA

Son Güncelleme: 12.11.2020 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Binevler 2020-11-12 00:32:59

Binevler camii yolu asfalt olsa ceske bisikletle daha iyi giderdik camiye

Avatar
Orhan 2020-11-12 00:19:25

Çok yol katetmemiz lazım. Avrupada Çorum ölçekli bir ilde 50 - 100 km civarında bisiklet yolu var. Hele ki Hollanda da çok yaygın. Büyükelçi nezaket göstermiş.

Avatar
corum 19 2020-11-12 11:37:02

bisikletin yani sira Hollandanin avuc ici kadar ulkeden yilda 100 milyar€ civarinda tarim ihracatini nasil yapabildigini de sorsaydiniz gelmisken

Avatar
THE REALİST 2020-11-12 13:02:42

hollanda büyük elçisine sormuşlardır begendiniz mi ? o da evet demiştir, sonra da içinden gülmüştür. Hollandaya giden arkadaşlar ne demek istediğimi anlamıştır yazık bizimkilerde sevinmiş tabi küçük şeylerden mutlu olmak da iyidir.