İçki bütün kötülüklerin anası, işte veriler

25 Şubat 2022 Cuma 21:07
İçki bütün kötülüklerin anası, işte veriler

Yeşilay Çorum Şube Başkanı Dr. İsmail Türker Ejder, içkinin bütün kötülüklerin anası olduğunu belirterek “Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre cinayetlerin yüzde 85’i, tecavüzlerin yüzde 50’si, şiddet olaylarının yüzde 50’si, trafik kazalarının yüzde 60’ı, kadına şiddet olaylarının yüzde 70’i alkolden kaynaklanıyor. Bütün vahşetlerin maddi ve manevi kayıpların hepsinin altında alkol bulunmakta” dedi.

Çorum’da bağımlılıkla mücadele projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nde (YEDAM) imza töreni düzenlendi. Valilik, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi ve Yeşilay Çorum Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilen “Yeşil Rozet Okul” projesi, “10 bin yeşil can ve yeşil canan” projesinin tanıtımı ile YEDAM’ın çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Yeşilay Çorum Şube Başkanı Dr. İsmail Türker Ejder, içkinin bütün kötülüklerin anası olduğunu belirterek “Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre cinayetlerin yüzde 85’i, tecavüzlerin yüzde 50’si, şiddet olaylarının yüzde 50’si, trafik kazalarının yüzde 60’ı, kadına şiddet olaylarının yüzde 70’i alkolden kaynaklanıyor. Bütün vahşetlerin maddi ve manevi kayıpların hepsinin altında alkol bulunmakta” dedi.
Türkiye’de her gün bir kişinin uyuşturucu madde nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çeken Ejder, “Binlerce gencimiz gerek eğitim, gerek iş hayatını sonlandırıyorlar. Aileleriyle ilgili büyük problemler yaşıyorlar. Hepimiz biliyoruz ki uyuşturucunun bir ailede bulunması büyük bir travma” ifadelerini kullandı.

Toplantıya Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak katıldı.


İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2022-02-25 21:16:26

Torpil ve adam kayırma içkiye karşı olduğunu belirten kişilerde epey yaygın. Buna da bir çözüm alabilir miyiz...

Avatar
Vatandas 2022-02-25 22:26:23

Türkiye'deki hırsızların ve vatan hayinlerinin büyük bir kısmı içki içmiyor

Avatar
King Kong 2022-02-26 10:07:54

Ahmet ve vatandaş nickli kişiler la harbi gerizekalsınız ha, size ne anlatsak boş sizden bir b..k olmaz.

Avatar
Vatandaş 2022-02-27 03:57:43

İçki ve sigara üretimi ile ithalatı işyeri ruhsatı satışı devletin yetkisinde devlet gerekeni yapsın o zaman.Ayrıca Tuncay ozilhan yıllardır içki üretiyor. Bakıyoruz Türkiyenin saygın iş adamı diye itibar görüyor. Market lere ruhsat veren belediye. İzin veren üreten taşıyan satan hepsi günahsız içen çeksin cezasını ne güzel. ALLAH DİYORUM BAŞKA BİRŞEY DEMİYORUM.