İhaleye çıkıldı, ÇORBİS yolda

Çorum Belediyesi ÇORBİS projesi kapsamında bisikletlerin ve bisiklet parklarının alımı için ihaleye çıktı.

06 Mart 2020 Cuma 17:27
İhaleye çıkıldı, ÇORBİS yolda

Çorum Belediyesi kentte bisiklet kullanımını kullanımını yaygınlaştıracak ve sağlıklı hayatın bir parçası haline getirecek olan ÇORBİS projesini hayata geçiriyor. Belediye Başkanı Dr.Halil İbrahim Aşgın’ın seçim dönemi taahhütleri arasında yer alan ÇORBİS projesi kapsamında bisikletlerin ve bisiklet parklarının alımı için ihaleye çıkıldı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Akıllı Bisiklet Uygulama Projesi (ÇORBİS) ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını ve akıllı bisiklet sistemleri alımı dosyasını imzalayıp ihale birimine havale ettiğini söyledi. Çorum halkının bisiklet kullanmayı günlük hayatının bir parçası haline getirmesi, bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla hayata geçirecekleri projenin tüm kesimler tarafından büyük beğeni topladığını vurguladı. ÇORBİS ile birlikte Çorum’da şehir içi ulaşımını da rahatlatacaklarını dile getiren Başkan Aşgın, “Bu sayede sağlıklı yaşamı da teşvik etmiş olacağız. Çevresel ve sürdürülebilir bir ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını özendirmek istiyoruz. Aynı zamanda da şehrimizin temiz kalmasına katkı sunmuş olacağız. Seçim dönemi verdiğimiz tüm sözlerimizle ilgili yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Taahhüt ettiğimiz tüm projelerimizi hayata geçireceğiz.” Dedi.

AKILLI BİSİKLETLER ÇORUM YOLLARINDA

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, hayata geçirecekleri ÇORBİS projesiyle ilgili yaptığı açıklamada kuracakları mobil uygulama sayesinde tüm işlemlerin hızlı ve kolay bir şekilde yapılacağını söyledi. Mobil uygulama sistemiyle bisiklet kiralamak isteyenlerin istasyonlarını yerlerini ve durumlarını, yapılan ödemeleri ve diğer tüm modüllerin bu mobil uygulama sayesinde hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini ifade etti.

Her bisikletin ayrı bir kimlik numarası ile tanımlı olacağını kaydeden Başkan Aşgın, “ÇORBİS ile şehrimize kazandıracağımız bisikletler akıllı parkta takılı halde iken bağlantılı olan, park kontrol kartı ile iletişim kurabilen ve bu sayede takibi gerçekleştirilebilen akıllı bisikletler olacak. Hemşehrilerimiz her şeyin en iyisine layık. İnşallah kısa zaman içerisinde Çorum’u akıllı bisiklet sistemimiz olan ÇORBİS ile buluşturacağız” diye konuştu.

Başkan Aşgın, ilk etapta 50 akıllı bisiklet, 60 akıllı bisiklet park ünitesi, 5 kiralama terminali ve sistem için gerekli olan diğer ekip ve ekipmanların alımını gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 11.03.2020 00:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 2020-03-07 10:13:25

araç sürücüleri bisikletlileri ellerinden gelse ezip geçecek.kendi bisikletimi kullanırken hergün birkaç kez kaza tehlikesi yaşadığımdan artık kullanmıyorum.bence çorumun ihtiyacı beleş bisiklet değil araç sürücülerinin trafik ve insani konuda eğitim alması.

Misafir Avatar
Ömer Oğuz Taşkan 2020-03-07 14:35:26 @hasan

Hasan Bey, size katılıyorum. Bisikletli yaşam konusunda bilinçlendirmelerin artması ümidi ile bu uygulama en azından Çorumda bisiklete olan bakış açısını değiştirebilir. Biz bisikletliler için büyük fırsat diye düşünüyorum.

Beğenmedim! (1)
Avatar
BİSİKLET YOLU YAP SEN ÖNCE... 2020-03-06 18:48:50

Ana caddede bile kaldırımda yürünemezken, o bisikletler berden gidecek acaba. Araç yolu zaten dar. BİSİKLET YOLU YAP SEN ÖNCE BAŞKANLIK ÖĞRENEREK OLMAZ. Danışarak olur.

Avatar
Yorum 2020-03-08 09:03:19

Arkadaşım külcü vatandaşa soruyordu akılsız olduğundan değil istişare geleneğinden soruyordu aşgın sadece kafasına mı soruyor yoksa kopyamı çekiyor bunun kopyaları matematik sınavında Türkçe dersi kopya çekmek gibi bişey Allah aşgına yol yap kalırım yap ters yön yap muadil yol aç bisiklet yolu aç sonra bisiklete parayı ver Allahtan kork bu paraları harcarken ey müslüman şaşırmaaa

Avatar
Ömer Oğuz Taşkan 2020-03-07 14:38:41

Şehrimizin bisikletli ulaşıma ne kadar elverişli olduğunu defalarca anlattım, anlatmaya çalıştım. Umarım memleketimde bisikletli ulaşım için toplum da bilinçlenir. Yanı başımızdaki Avrupa ülkelerinde bisikletli ulaşımın ne derece önemli olduğu ortadadır. Şehrin yollarını genişletmek de yeni yollar açmak da trafik adına olumlu gelişmeler olsa da bu eylemler asla tek başına yeterli kalmayacaktır. Bisikletli ulaşımı mümkün olduğunca artırabilirsek trafik de insanlar da rahat bir nefes alacaktır diye düşünüyorum. Sayın Halil İbrahim Bey'i de bu uygulama için yaptığı özverili çalışmalarından dolayı tebrik ederim. Saygılarımla.

Avatar
Vatandaş 2020-03-09 08:11:09

Çorumda ulaşım sorunu çözülmek isteniyorsa araç odaklı ulaşım mantalitesinden vazgeçip insan odaklı anlayış benimsenmeli bunun içinde toplu taşıma konforu arttırılmalı, yaya kaldırım işgalleri önlenmeli, yaya kaldırımı olmayan yerlerde bir an önce kaldırımlar yapılmalı, başta ana arterler olmak üzere tüm kent bisiklet yolu ile örülmelidir.

Avatar
Çorumlu 2020-03-07 13:07:33

Güzel bir uygulama İzmir de ve Eskişehirde de var.Destekliyoruz.

Avatar
Çorumlu azda olsa sorumlu 2020-03-09 13:50:40

Araba almadan önce araba süsleri almak gibi bir şey tek kullanılacak yer yeni yapılan millet bahçesi

Avatar
Binevler 2020-03-10 08:15:03

Binevlere ne zaman hizmet gelecek acaba...