İHH kurtarma ekibi Kartal’da

İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma timi, İstanbul Kartal’da çöken binada 150 kişilik ekibiyle dönüşümlü olarak çalışmalarına devam ediyor.

11 Şubat 2019 Pazartesi 01:11
İHH kurtarma ekibi Kartal’da

İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma timi, İstanbul Kartal’da çöken binada 150 kişilik ekibiyle dönüşümlü olarak çalışmalarına devam ediyor.

Çorum İHH Acil Yardım Arama Kurtarma Birimi Sorumlusu Mahir Taş’ın verdiği bilgiye göre, geçtiğimiz Çarşamba günü çöken binanın enkazında arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bankalar Caddesi Sema Sokağı'nda çöken 7 katlı binanın üst kısımlarındaki beton parçaları vinç yardımıyla kaldırılırken, bazıları da kesiliyor. İtfaiye ekipleri ve ambulansların hazır bulunduğu sokakta, İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma ekipleri de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Binanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, enkaz altında yakınları bulunanlar gelecek iyi haberleri bekliyor. Öte yandan çöken binada yaşamını yitirenlerin sayısı 17’ye yükseldi, 14 kişi de yaralı olarak kurtarıldı.

Facia haberini alır almaz harekete geçen İHH Arama Kurtarma ekipleri, ilk günden itibaren gece gündüz demeden hem enkaz altında hem de enkaz üstündeki çalışmalara destek oluyor. 150 kişi ile dönüşümlü olarak alanda çalışan İHH ekipleri; 5 araç, 4 motorize ekip ve gerekli ekipmanla arama kurtarma faaliyetlerine katkı sağlıyor. AFAD ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile koordineli bir şekilde çalışan İHH ekipleri, ayrıca bugüne kadar bin 700 kişilik sıcak çorba dağıtımında bulundu.

800 KİŞİLİK PROFESYONEL EKİP HAZIR BEKLİYOR

İHH bünyesinde ülkemizin çeşitli şehirlerinde bulunan arama kurtarma ekipleri, 800'den fazla profesyonel eğitimli çalışan ve gönüllüden oluşuyor. Ekipler, ülkemizde veya dünyanın herhangi bir yerindeki olası afetler için 55 il ve ilçede hazır bekliyor, gerektiğinde ise müdahale ediyor. İHH’nın Bursa'da inşa ettiği Marmara Afet Koordinasyon Merkezi de olası bir İstanbul depremine etkin ve hızlı müdahale edebilmek için çalışmalarına devam ediyor.

SESİMİZİ DUYAN VAR MI?

Yapılan açımklamada, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın, eğitimlerle daha çok gönüllüye ulaşarak; ekipmanlarını ve ekiplerini genişleterek afetler için daima hazır olmaya çalıştığı belirtilerek, şöyle denildi;

“Ancak bunun için hayırseverlerin desteğine ihtiyacı var. Unutmayın, siz de bir sese ihtiyaç duyabilirsiniz? Çorum İHH Olarak 60 kişilik gönüllü kadromuzla eğitimlerimize devam ediyoruz. Çalışmalarımız Afad ile birlikte yürütüyoruz. Her hangi bir afet durumunda Çorum ve çevresine acil müdahale etme imkânına sahibiz.

Çorum İHH Acil Yardım Arama Kurtarma Ekibimizde gönüllü görev almak isteyen kardeşlerimizi Çorum İHH Ofisimize davet ediyoruz.”

Son Güncelleme: 11.02.2019 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165