İkinci el uyarısı

Çorum Oto Galericiler Derneği Başkanı Fahri Yandık, ikinci el otomobil almak isteyen kişilerin, aracın kilometresi ve hasar kaydı olup olmadığını SMS ile öğrenebileceklerini söyledi.

01 Temmuz 2013 Pazartesi 12:21
 İkinci el uyarısı

Yandık, ikinci el otomobil almak isteyenlerin özellikle aracın kilometresini mutlaka öğrenmeye çalışmalarını isteyerek, "Kilometre sayacı istenen değere düşürülse bile, lastiklere, saatin camındaki çiziklere, gaz pedalı lastiğinin aşınma durumuna ve hatta sürücü koltuğunun ne kadar yıpranmış olduğuna bakarak aracın gerçek kilometre değeri hakkında aşağı yukarı bir fikir sahibi olabilirsiniz" dedi.

Vatandaşların küçük araştırmalar yaparak, alacağı araç hakkında bilgi sahibi olabileceklerini belirten Fahri Yandık, şu uyarılarda bulundu, "İkinci el araç alırken vatandaşlarımızın en çok dikkat etmeleri gereken, kilometre bilgileri ve aracın hasar kaydının olup olmadığıdır. İkinci el araç alanlar, özel araç sorgulama sistemi olan 5664'e aracın plakası, eğer plakası değişmiş ise şasi numarasını yazarak mesaj atmaları halinde, o araca ait ağır hasar kaydı olup olmadığını öğrenebilirler. Gelen ikinci mesajda ise muayene istasyonundaki en son kilometre kaydını görebilirler. Muayene tarihi ile o günkü tarih arasında mukayese yaparak, kilometre bilgilerinde herhangi bir oynama olup olmadığını tahmin edebilirler. Diğer yandan yaşı küçük olan araçlarda ise servis kaydı, önemli bilgiler verebilir. Bunların yanı sıra sigorta şirketlerinin kayıtlarından da araç hakkında bilgi alınabilir. Yüksek model araç alanlar, garanti şartlarını da mutlaka gözden geçirmelidir."

Yandık, son olarak, ikinci el otomobil almak isteyen vatandaşların, aracı aldıktan sonra muhatap bulabilecekleri, sattığı araç hakkında garanti verebilecek esnafı tercih etmelerini önerdi.






Son Güncelleme: 01.07.2013 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.