İş var, işçi yok

Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak son zamanlarda işverenlerin işçi ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntılar...

27 Eylül 2013 Cuma 17:34
 İş var, işçi yok

Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak son zamanlarda işverenlerin işçi ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntılar yaşadıklarını belirten İŞKUR İl Müdürü Zafer Eyvaz, 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren altı aylık süre zarfında 856 adet pozisyonda 1310 kişilik işverenin işçi talebini karşılayamadıklarını söyledi.

Talebin karşılanmasında en fazla zorluk çekilen mesleklerin Elektrik ve Oksijen Kaynakçısı, Gaz Altı Kaynakçısı, CNC Tornacı ve Frezeci, Torna Tezgâh Operatörü, Ön Muhasebeci, Mobilya İmalat İşçisi, Mobilya Döşemeci, Makine Teknik Ressam, SRC belgesine sahip şoförler, Elektrikçi, Oto Tamir ve Bakım Ustası ve daha birçok meslek olduğunu kaydeden Eyvaz, “Çorum Çalışma ve İş Kurumu olarak bir kişilik açık pozisyon için en az 30 iş arayan, gerek yazı ile davet edilmekte gerekse Kurumda kayıtlı cep telefon numaralarına mesaj gönderilerek açık olan pozisyon için Kuruma davet edilmektedir. Ancak çoğu açık işlerimiz için iş arayanlarımız davetimize icabet edip açık iş hakkında bilgi dahi almamaktadırlar.” sözleriyle iş arayanların ilgisizliğinden yakındı.

Eyvaz, “Çorum Çalışma ve İş Kurumu olarak vasıfsız iş arayanlarımızı meslek sahibi yapıp iş piyasasında aranan elemanlar haline getirmek için çeşitli projeler yürütmekteyiz. Şu an başvuruları devam eden Gaz Altı Kaynakçısı, CNC Torna Tezgâh Operatörü, Bilgisayar Destekli Tasarım Elemanı (Autocad), Mobilya İmalatçısı ve Elektrik ve Oksijen Kaynakçısı kurslarımızla işgücü piyasasının yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz.

4857 sayılı İş Kanunu’na göre 50 ve daha fazla işçi çalıştıran özel sektör işyerleri % 3 oranında engelli işçi çalıştırmak zorundadır. Özel sektör işyerlerimiz, işyerlerinin engelli işçi kontenjanlarını tamamlamak üzere İl Müdürlüğümüze sürekli talepte bulunmaktadırlar. İl Müdürlüğümüz tarafından bu taleplere yönelik görüşme günü belirlenmekte ve o gün engelli iş arayanlarla işverenler Kuruma davet edilmektedir. Birçok işyerinin, engelli işçi iş arayan- işveren görüşmesine maalesef engelli iş arayanlarımız katılmamaktadır:

Çorum Çalışma ve İş Kurumu olarak şu an 215 açık iş pozisyonunda 323 kişilik işçi talebimiz bulunmaktadır. İş arayan vatandaşlarımızın İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri halinde iş arayanların vasıfları ile işverenlerin işçi talepleri karşılaştırılacak ve durumu uygun olan iş arayanlar işyerlerine yönlendirilecektir. İl Müdürlüğümüze müracaat eden vasıfsız iş arayanlar kurslarımıza yönlendirilmekte, yeteneklerinin uygun oldukları mesleklerde yetiştirilerek, kurs bitimini müteakip işleri hazır bulunmakta ve işe yerleşmektedirler. Vatandaşlarımıza ayrıca günlük olarak kurs süresince 20 TL, kurs sonrası staj aşamasında 25 TL cep harçlığı verilmektedir.” diye konuştu.






Son Güncelleme: 28.09.2013 10:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
corumlu 2013-09-27 18:13:52

sayin mudurum isyerlerine insanlari gondererek is bulmus olunmuyor orada insanlara ne maas veriliyor neler yapmasi isteniyor gizlice bir denetlesenizde ondan sonra isverenlerin ne maas ne istediklerinizi bir gozlemleseniz sikayetse burdan soyluyorum corumda marketlerde calisma saatleri 12 fabrikalarda asgari y\ucretin altinda maas ve mesai saat ucreti maasla ayni yani ayni gizli denetleyin gorun