İskilip hayal kırıklığı yaşıyor

Çorum'un güzel ilçesi İskilip'te tarihi doku bir türlü ayağa kaldırılamıyor

02 Aralık 2017 Cumartesi 10:55
İskilip hayal kırıklığı yaşıyor

İskilip’te yapılan alt ve üst yapı çalışmalarında tarihi dokuya özen gösterilmemesi eleştirilere neden oluyor.

İskilip’in Sesi’nde yer alan habere göre, tarihi ve kültürel dokusuyla kadim ilçelerimiz arasında yer alan İskilip’te 150 yıllık kesme taşlar kaldırılarak yerine kilit parkeler kullanılıyor. SİT alanı Çarşı camisinden Kale ve Temenne’yi içine alan bölgede Arnavut kaldırımı olarak bilenen kesme taşlar doğalgaz alt yapı çalışmaları sırasında yok oldu.

İskilip Belediyesi’nin Yoğurt Pazarı’nda yaptığı benzer uygulamalar tarihi dokuda hasara neden oluyor.

Tarihi çarşıları ile anılan İskilip’te Kültür Bakanlığı’nca sadece kunduracılar bölgesi restore edildi. Diğer etaplar ihale bekliyor. Projesi biten leblebiciler ve semerciler arastasının akıbeti belli değil.

Kale içinde düzenleme  yapılması için evler boşaltıldı. Henüz bir gelişme yok.

Çatalkara ve Yazmalı Konak’ta kültür ve sanatsal faaliyetler durdu.

İskilip’in simgesi Çay Boyu’nda sıralanan çınar ağaçları yol çalışmaları nedeniyle kesildi. Çınar ağaçlarının  padişahlar tarafından hava kirliliğini azaltığı  için dikildiği belirtiliyor.

Son Güncelleme: 03.12.2017 00:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2017-12-03 13:12:01

Kaleye çıkışta rampa kış döneminde çok araç kaza yapar itfaiye çıkamaz bu taşlardan. birde otopark sorunu bu düzenleme yapılan yerin etrafına gelişigüzel araç parkı önlenmesi gerekir. Hastane bitmedi Yenice midemi tarihi cami restorasyonu bitmedi eski hali unutulacak KALEMİZ değerlendiriliyor unutuldu İskilip orada bir köy var şiiri gibi unutulup gidecek İskilip Tosya yolu Tek kurtuluşumuz Çorum İskilip yolunun hali belli biraz ilgi biraz ilgi. Lütfen haber site yetkilileri İSKİLİP i hatırlatırız.

Avatar
Fuat vural 2017-12-03 13:47:25

Çok üzüldüm ben İskilipli ve şehir plancısıyım verimli tarım alanlarının imara açılması da beni üzdü. Lütfen bu güzel ilcemize dahd duyarlı olmalıyız.

Avatar
ÇORUMDAN 2017-12-03 16:12:27

İlçemizin tam ortasından geçen üç bacaklı Ulaştepe meydan ve Tosya istikametinden gelen dereler hiç bir yerde olmayan görüntü ve doğa harikası Kastamonu da bura benzer bir görüntü var ve ışıklandırma yapılış hatta yürüyüş alanları bile var bizimkinde lağım suları bile bu çaya akıyor sanki. B derelerin altına sir kanal üstüne bir ışıklandırma sem gelmesi durumunu da düşünülerek göze hoş bir dere çalışması hatta su verilerek içinde kondoları gezen bir yer yapılamazmı yorumu yapan arkadaş haklı park sorunu var hele dini bayramlarda şehir 5 e katlıyor nufS yönünden postane kaldırım yandaki eski kadastroloji binasını da yıkıp okulun bahçesinin de kaplıyor yer altı otoparkı yapılabilir