İskilip şivesi bu kitapta

Çorum'da eğitimci Hasan Ali Kalayoğlu’nun ikinci kitabı yayınlandı.

19 Nisan 2023 Çarşamba 11:27
İskilip şivesi bu kitapta

Çorum'da eğitimci Hasan Ali Kalayoğlu’nun ikinci kitabı yayınlandı.

Emekli eğitimci Kalaycıoğlu, ‘İskilip Ağzı ve Şivesi’ ve ‘İskilip Sözlü Kültürü’ isimli kitabını iki ciltlik bir eserde topladı. Günümüz Türkçesiyle İskilip deyimlerini, deyiş ve sözlerini, toplam bin sayfalık kitapta toplayan Kalaycıoğlu, ürünün uzun, yorucu ve titiz bir çalışma çalışma sonucu ortaya çıkarıldığını söyledi.

Kitapların basımı, İskilip Kültür; Turizm, Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği (İSDAK) tarafından gerçekleştirildi.

1952 İskilip doğumlu olan emekli öğretmen Hasan Ali Kalayoğlu’nun daha önce yayınlanmış ve İskilip oyunlarını derlediği ‘Oyun Kenti İskilip’ adlı iki ciltlik kitabı bulunuyor. Kalaycıoğlu, iskilipliyiz.com'da yazıyor.

Son Güncelleme: 20.04.2023 10:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayindir 2023-04-20 13:12:45

Hayirli olsun ancak sayin yazarin bilmesi gereken bir konu Iskilip sivesi olmaz agzi yada aksani(accent) olur.. Bir dilin Yoresel, ulke ici farkliliklari agiz, ulke disi dive (Azarbeycan sivesi) kitaplar arasi farkliliklari ise lehcedir (Uygur lehcesi gibi).. Neden dil bilimciler bu buyuk hata kavrami karsisinda suskunlar anlasilir degil..

Avatar
Ali 2023-04-20 18:51:28

Kıymetli yazar biraz dilbilim terimlerine vakit ayırsa. İskilip, bir dilin tarihî seyir içersinde kopan kolu mudur ki şive yahut lehçe olsun. Kopuş serüvenini takip edersen şive olur. Zaten Türkçenin bilinen iki lehçesi Yakutça ve Çuvaşça. Yine de İskilip ağzı için iyi bir çalışma.

Avatar
Öz Iskilipli 2023-04-20 23:01:32

İskilip in kurtuluşu inanç turizmi,sulu tarım ve osb.3 konu ile ilgili dışarıdaki İskilip liler arı gibi çalışıyor. Hocamın yazdığı kitap kreması oldu,Bayat a kapak olsun . İlm ve Hilmi beldesi canım İSKİLİP.

Avatar
Nuran 2023-04-27 16:22:46

Sadece İskilip ağzı ile konuşa bilmek için video çekilmeli okuyup geçince aynı konuşma şekli olmazki

Avatar
Hasan Ali Kalayoğlu 2023-10-16 22:35:46

"İSKİLİP AĞZI" ismine eleştiri yapan arkadaşlara duyuru: Kitabın doğru ismi: "İSKİLİP AĞZI VE ŞİVESİ"dir.