İskilip’e iyi haber, keşkek fırınları açık olacak

Çorum’un İskilip ilçesinde yaşayan vatandaşlar koronavirüs tedbirleri kapsamında keşkek fırınlarının akıbetini merak ediyordu. İyi haber İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük’ten geldi.

13 Nisan 2020 Pazartesi 15:01
İskilip’e iyi haber, keşkek fırınları açık olacak

Çorum’un İskilip ilçesinde Ramazan ayında Keşkek fırınlarının açık olacağı belirtildi. Kargı’da çömlek fırınlarının koronavirüs tebdirleri kapsamında kapatılması üzerine İskilipliler keşkek fırınlarının akıbetini merak ediyordu. İyi haber İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük’ten geldi.

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük bugün saat 11.00’de makam odasında basın mensupları ile bir araya gelerek gündemdeki konuları değerlendirdi.  Ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini hatırlatan Ali Sülük belediyenin faaliyetleri ve yapılacak çalışmalar ile ilgili de açıklamalarda bulunarak hizmet anlayışlarının her zaman insan odaklı olduğunun altını çizdi.

 'ÖNCELİĞİMİZ İSKİLİPLİ'NİN SAĞLIĞI'

Başkan Sülük İskilip halkının kendilerine önemli bir görev verdiğini, beytülmal emanet edildiğini, kimsenin hakkını kimseye yedirmeyeceklerini belirterek belediyenin dükkân ve gayrimenkullerinin yıllarca el değiştirdiğini, el değiştirirken hava parası bile alınmasına rağmen çoğu kiracılarında yıllarca kira bedellerini ödemediklerini, konunun çözümünün gerekliliği müfettiş raporlarında yer almasına rağmen bu güne kadar adım atılmamasının İskilip halkı ve esnafının hakkının gasp edilmesi anlamına geldiğini söyleyerek yasalar çerçevesinde gereğinin yapılacağını söyledi.

İŞYERİ KİRALARI AÇIKLAMASI

Başkan Sülük yaptığı açıklamada amaçlarının kimseyi mağdur etmek olmadığının altını çizerek dükkân kiralarında sözleşmenin 3 yıl olarak yazılmasına rağmen 10 yıldır sözleşme yenilenmeden oturanların bulunduğunu, bununda çok büyük adaletsizlik ve diğer esnaflarımıza haksızlık olduğunu beyan ederek, yeni düzenleme ile sözleşmelerin 3 yıl yerine 10 yıl olarak Belediye Meclisi tarafından güncellendiğini, bu uygulama ile kimsenin mağdur olmamasını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Başkan Sülük dükkân kiralamalarında bu güne kadar süre gelen adaletsizliği giderirken bu sıkıntılı süreçte dikkatli davrandıklarını, kira ödemelerinin koronavirüs kararları kapsamında ötelendiğini ancak, istismarın önüne geçilmesinin de İskilip halkının ve esnafının hakkını korumak adına önemli olduğunu söyleyerek yasal çerçevede bu güne kadar ihmal edilmiş bu sorunun ortadan kaldırılıp emanetin korunması anlamında kararlılıkla adım atacaklarını, kimseye ayrıcalık tanımayacaklarını, bunları yaparken de  hiçbir esnafı mağdur etmemeyi planladıklarını beyan etti.

'KORONAVİRÜSTE TİTİZ DAVRANIYORUZ'

Kendisi aynı zamanda Ziraat Mühendisi olan Belediye Başkanı Ali Sülük “Şükürler olsun bu güne kadar İskilip’te Kovid 19 vakasına rastlanmadı. Bizler koronavirüs önlemleri kapsamında 8 Mart’tan itibaren henüz okullar tatil edilmeden dezenfekte çalışmalarına başladık. Okullarımız, camilerimiz, ortak kullanılan çeşmelerimiz, toplu taşıma araçlarımız ve bir çok alanda dezenfekte çalışmalarımızı tamamladık. Periyodik aralıklarla İskilip’in her köşesinde aksaksız yıkama çalışması yapıyoruz. Devletimizin aldığı kararları ivedilikle uyguluyoruz. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA

“Kaymakamlık, Emniyet , Jandarma,Zabıta, Sağlık çalışanlarımızla İskilip giriş ve çıkışlarında kontrol çalışmalarımıza 24 saat esasıyla devam ediyoruz. Her giriş çıkışlarda ateş ölçümü yapıyoruz. İskilip dışından gelen tüm araçların plakalarını ve giriş yapanların telefonlarını alıyoruz. Bunlarla ilgili çalışmaları kurumlarımızla işbirliği içinde yürütüyoruz. İlgili kurumlarımıza sizlerin aracılığı ile teşekkür ediyorum.”

'BÜYÜKLERİMİZE VİRÜSTEN ÖNCE DE HİZMET VERİYORDUK'

İnsan odaklı sosyal belediyecilik prensibi ile göreve geldiğimiz yıl başladığımız yaşlılarımıza ve ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek, evde bakım hizmetini aksaksız yürüttük. Koronavirüs sebebiyle dışarı çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü büyüklerimize hizmet alanımız genişledi. Vefa grubu ile beraber ulu çınarlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımız koronavirüs önlemleri kapsamında gördükleri aksaklıkları 153 numaralı telefonumuza her zaman bildirebilirler.”

SEBZE PAZARLARI AÇILIYOR

Koronavirüs önlemleri kapsamında kapatılan sebze pazarlarının önümüzdeki haftadan itibaren açılacağını beyan eden Ali Sülük “Halkımızın sağlığı içi pazarlarımızı kontrollü biçimde açacağız. Pazarcıların ve alış veriş yapan hemşerilerimizin sosyal mesafe ve alım satımda uygulanacak kurallara uyumu sağlanarak önümüzdeki hafta sebze pazarlarımız açılacak.”

BELEDİYE HERKESE MASKE DAĞITACAK

Bir gazetecinin ücretsiz maskeye ulaşım için çalışma yapılıp yapılmadığı sorusuna da Başkan Sülük, “Bilindiği gibi devletimiz ücretsiz maske dağıtımına başladı. Bizde belediye olarak maske diktiriyoruz ve önümüzdeki hafta ücretsiz maske dağıtımı yapacağız” dedi.

OKA’YA 2 PROJE SUNULDU

Koronavirüsle ilgili Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan (OKA)  destek almak amacıyla iki adet proje hazırladıklarını belirten Başkan Sülük, bu konuda da İskilip’e ve Belediyeye imkân sağlamak için görüşmelerinin sürdüğünü beyan etti.

KEŞKEK FIRINLARI AÇIK OLACAK

Mübarek Ramazan ayı yaklaşırken keşkek fırınları hakkında da açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ali Sülük “Şu ana kadar keşkek fırınlarının kapatılması söz konusu değil. Fırınlarda virüs bulaşma riski yok. Ancak, sosyal mesafeye dikkat konusunda titiz bir çalışma yürüteceğiz. Aynı zamanda sosyal mesafe kuralı pide fırınlarımız için de geçerli. Ramazan ayı boyunca bu işyerlerimizde denetimlerimiz sıklaşacak” dedi.

MEZBAHAYA AÇILIŞ

Mezbaha konusunda da Başkan Sülük, “Mezbahanın modernizasyon ve ruhsatlandırma işini tamamladık. Mühür bekliyoruz.  O da kısa süre içinde gelecek. 15 yıldır kesim kurallarına uygun olmayan biçimde çalışan ve eksiklileri giderilen Mezbahaya yakışır bir açılış yapmayı planlıyoruz” dedi.

HEMŞEHRİLERİNE TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Ali Sülük” Göreve geldiğim günden bu yana desteklerinden ve koronavirüs tedbirlerine uyum konusunda kurumlarımızın belirlediği kararlara uyum konusunda titiz davranan değerli hemşehrilerime sizlerin aracılığı ile teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Son Güncelleme: 13.04.2020 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli 2020-04-13 17:31:11

Sayın başkana bir ricam var. Giriş çıkışlar yasak ilçeye gelemeyenler var büyüklerinin mezarlıklarına ilcede kimseleri olmayanlar veya 65 üstü yasaktan dolayı çıkamayanlar için şehir mezarlıkların bakımını yaptırlak isteyenler için bir birim kurulsa ücreti mukabilince gül,çiçek toprak bakımı sağlanamazmı.