İşte cemaatle namaz kılınacak camiler

29 Mayıs'ta bazı camiler ibadete açılıyor. Çorum'da cemaatle namaz kılınacak camiler belli oldu

27 Mayıs 2020 Çarşamba 17:20
İşte cemaatle namaz kılınacak camiler

İl Müftüsü Muharrem Biçer 29 Mayıs’ta Çorum’da cemaatle namaz kılınacak camileri açıkladı.

Biçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; "Camilerimiz Cemaatine Kavuşuyor" temasıyla bir süredir özlemle beklediğimiz güne hamdolsun kavuşuyoruz. “Kovid-19” tedbirleri kapsamında bir süredir cemaatle ibadet yapılamayan camilerimiz kademeli olarak ibadete açılacaktır. Çorum İl Müftülüğü olarak belirlediğimiz camilerimizde şimdilik öğle, ikindi ve cuma namazlarımızı cemaatle birlikte kılmaya başlayacağız.” dedi.

Müftü Biçer, namaz kılmak için camiye gelecek cemaatin dikkat etmesi gereken hususları ise şöyle sıraladı:

1-Cami ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnızca öğle, ikindi ve Cuma namazları kılınacaktır. Diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için camiler açık tutulacaktır.

2-Cuma namazları cami içerisinde kılınmayacak öncelikle cami bahçesi, avlusu ve uygun olan açık alanlarda kılınacaktır.

3-Camilerin abdesthane ve tuvaletleri kapalı olacağından cemaatimiz abdestini ev veya iş yerlerinde alarak namaz kılmaya geleceklerdir.

4-Cami ve mescit içerisinde cemaatle ya da bireysel olarak namaz kılacakların maske takmaları zorunlu olacaktır.

5-Cami ve mescitlere gelecek cemaatimiz yanlarında gelirken şahsi seccadelerini getireceklerdir.

6- Sadece cuma namazları camilerin avlusunda öğle ve ikindi namazları ise camilerin içinde sosyal mesafeye (1 mt.) dikkat edilerek kılınacaktır.

7- Bu süreç boyunca camiye giriş-çıkışlarda ve içeride sosyal mesafeye dikkat edilerek namaz öncesi ve sonrasında fiziksel temas ile musafaha yapılmayacaktır.

8- Sokağa çıkma yasağı bulunan (65 yaş üstü ve 20 yaş altı) vatandaşlarımız ile hastalık belirtileri taşıyanların namazlarını evlerinde kılmaları gerekmektedir.” diye ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde camilere gelecek cemaat içinde bilgilendirme afişi hazırlandığını vurgulayan İl Müftüsü Muharrem Biçer, camilerde ve kamuya açık çeşitli alanlar ile sosyal medya aracılığıyla da bilgilendirmelerin devam ettiğini belirtti.


 

Son Güncelleme: 03.06.2020 21:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-05-27 19:12:00

Cuma namazında cemaat zorunlu da öğle ve ikindi için şu an bu kadar zorlamanın gereği yok. Haftada 1 kez toplanmayla haftada 15 kez toplanmanın arasında çok büyük risk farkı var.

Avatar
Hasan 2020-05-27 20:46:19

Eee ne yapalım yani hiçmi açılmasın her yer açılmışken avm vb

Avatar
Binevler 2020-05-28 00:04:05

Binevleri üçtutlar mahallesinden ayrı tutanlardan Allah razı olsun.

banner165