İşte Çorum’da en çok tercih edilen bebek isimleri

TÜİK'e Çorum'da Çorum’da kız bebeklerinde en popüler isim Zeynep olurken, erkek bebeklerde en popüler isim Ömer Asaf oldu.

14 Şubat 2019 Perşembe 14:32
İşte Çorum’da en çok tercih edilen bebek isimleri

Türkiye İstatistik Kurumu TR83 Bölgesi’nde yer alan Samsun, Çorum, Tokat ve Amasya’da en popüler bebek isimlerini belirledi.

Araştırmaya göre, Çorum’da kız bebeklerinde en popüler isim Zeynep olurken, erkek bebeklerde en popüler isim Ömer Asaf oldu.

Kız bebeklerinde Zeynep’ten sonra en çok Elif, Defne, Ebrar ve Zümra isimleri tercih edildi.

Erkek bebeklerde ise Ömer Asaf’tan sonra en çok Yusuf, Eymen, Miraç ve Ertuğrul isimleri tercih edildi.

Son Güncelleme: 14.02.2019 14:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatansever hainsavar paralelekoyar 2019-02-14 16:15:55

cocuklarınıza isim koyarken iyi araştırılmalı. örneğin defne ismi çok güzel bir isim ancak kökeni yunan ca. ertuğrul ismi ise kökeni türkçe olup, diğerleri arapçadır. dinimiz gereği cocuk isimlerini illah arapça koymak zorunda değiliz. kanımca Türkçe isimler tercih edilmelidir.

Avatar
Buhari 2019-02-14 17:29:15

Yunandan farkımız kalmayacak olsa herkes ortalığı yıkardı, ama Arap isimleriyle, Arap kültürüyle yaşayınca kimsenin gıkı çıkmıyor. Pek memnunuz Türklükten uzaklaşmaktan

Avatar
Birbilen 2019-02-14 23:32:46

Çocuklarınıza TÜRK ismi verin