İşte Gülabibay imar revizyon planı

Çorum Belediyesi’nin Gülabibey Mahallesi Hasanpaşa Sokaklar Revizyon İmar Planı'nın detayları belli oldu.

17 Eylül 2022 Cumartesi 17:17
İşte Gülabibay imar revizyon planı

Çorum Belediyesi’nin Gülabibey Mahallesi’nde başlatacağı dönüşüm projesi kapsamında Hasanpaşa Sokaklar Revizyon İmar Planı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ile Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hasan Belli, AK Parti İl Başkan Vekili Emre Turan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, bazı meclis üyeleri ve Hasanpaşa Sokaklar sakinleri katıldı.

TOPLAM 32 BİN M2’Yİ KAPSIYOR

Revizyon imar planı alanının 32 bin metrekare olduğunu belirten Başkan Aşgın, "Alanda bulunan binalar 1970 ile 1980’li yıllarda kooperatifler aracılığıyla inşa edilmiştir. Alanda 39 bina, 266 hane bulunmakta ve yaklaşık 810 kişi yaşamaktadır. Alanın tamamı özel mülkiyettir. Revizyon imar planına konu Gülabibey Mahallesi Hasan Paşa Sokaklar İmar ve İskan Bakanlığı tarafından Gecekondu Önleme Bölgesi olarak planlanmış olup, Blok Nizam 4 Kat Konut Alanı olarak planlı bulunmaktadır. Mevcutta 266 daire bulunmakta" dedi.

KAT NİZAMI 6

Plan kapsamında oluşturulan parsellerde yapılacak binalara revizyon imar planıyla 4 kattan 6 kata çıkardıklarını ifade eden Aşgın, şöyle devam etti: "1970 ile 1980’li yıllarda kooperatifler aracılığıyla inşa edilmiş olan mevcut yapıların günün koşullarına uygun olarak yenilenmesini sağlamak, 2. ve 3. derece deprem kuşağında olmamız nedeniyle muhtemel depremlere karşı önlemler almak, yıllardır bölgede yaşayan vatandaşlardan gelen yoğun talepler, 2 bin 500 m2 üzeri risk teşkil eden alanlar için vermiş olduğumuz yüzde 20’lik yoğunluk artışı sözümüz. Revizyon imar planıyla bölgeyi 4 kattan 6 kata çıkarıyoruz. Yaklaşık 480 daire olacak. Mevcutta 266 daire var. İsteyenlerin zemin katlarında ticari birimler yapmasını sağlıyoruz. Şuan burada aradaki yollar 10 metre. 10 metre yol olmaz dedik, trafik olur dedik. Ara yolları da 2 metre büyüterek 12 metre yaptık. Hayırlı olsun. Bu bölgenin buna ihtiyacı vardı. Bu bölgeye bizim vefa borcumuzda vardı. Hayallerinizin üzerinde, sizi taleplerinizin üzerinde, sizi sizden fazla düşünen bu kadroların gereğini yaptığını düşünüyorum." diye konuştu.

REVİZYON İÇİN EN AZ 2 BİN 500 M2 ŞARTI

Eski dok ve riskli binalarla ilgili ilke kararı aldıklarını vurgulayan Aşgın, şöyle dedi: "Bize kentsel dönüşümle ilgili olarak, imarda revizyon yapma talebi ile gelenler en az 2 bin 500 metrekare arsayı sağlayacaklar. Eski olduğuna dair, depreme dayanıklı olmadığını Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne müracaat ederek kentsel dönüşüm kararını alırlarsa aynen burada yaptığımız gibi yüzde 20 emsal artışını herkese verme taahhümüz var."

Son Güncelleme: 18.09.2022 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2022-09-17 17:26:38

Dikey mimari = trafik yoğunluğu
Aşkla çalışmak yerine akılla çalışmak lazım...

Avatar
Necati 2022-09-17 18:47:16

Vali konağı arkasında yer alan Bahçelievler 2.sok. ve diğer sokaklara da belediyemiz bir el atsa. Sokaklar daracık, iki araba yan yan yana zor sığıyor. Hem yollar genişletilse hem de buranın 4 kat olan planları hiç olmazsa 5 veya 6 kata çıkarılsa. Sıraya Bahçelievler alınsın.

Avatar
Ali 2022-09-17 21:30:43

MUZAFFER KÜLCÜ döneminde ŞİTE olarak teklif geldi.Yollar Siteye dahil edilecekti.7 KAT a kadar izin verilecekti.Kat'tan kıs ; yolu genişlet sakinleri arsasını daralt.Eski düşünce daha makul değil mi. Arsa payı sahiplerine konuyu bırakmak uzun yıllar bu iş yine sürüncemede kalacak demek herhalde

Avatar
Kayseri38 2022-09-18 20:16:49

Ara yol mesafesini 12 m den 25 metreye çıkar başkan. İleride faydasını görürsünüz.Çorumun önemli handikabı yeni yapılan imar değişikliği malesef eskiden ders almadan yapılıyor. Ve yine dört daire üzeri çıkılan kat planı, özelikle kuzey cepheleri atıl durumda bırakıyor. Gerek ısı problemi gerekse çocuk oyun alanı, oto park alanı ve yine bina önündeki park yeri sorunu gibi faktörler görmezden geliniyor. Örneğin yeni sayılabilecek mahallelerde bile iki belediye otobüsü karşı karşıya gelince yan yana geçemiyor..Her şeyin geliştiği günümüzde bu imar planınını Çorum hâk etmiyor. Kayseri 'den örnek alın.

Avatar
Mehmet 2022-09-18 18:52:49

Peki neden karekeçili mahallesi yüzevler yapılamıyor. 40 yıllık binalar çoğu yıkık dökük inşAllah oraya da bir el atarlar Sayın Belediye Başkanı 2 yıl önce söyledi ağzımıza
balı sürdü öylece kaldı.
Sağolsun muhtarımızda ne kül yansın ne kebap misali ilgilenmiyor.

Avatar
Bahattin 2022-09-18 20:23:56

Tamam başkan bu işten anlamıyorda yanındakiler de anlamıyor. 2500 metrekareyi bulanlara imar artışı verileceğini söylüyor. Arkadaş şimdiye kadar kaç kişi 2500 metrekareyi bulmuştu kentsel dönüşüme girmiş. İstanbul’da bu alan 1000 metrekareyi geçmez ki insanlar binalarını birleştirip birazda imar artışı ile binalarını yenilesin. Bizde 2500 metrekare. Bu 5 tane parsel demek. İki parseli birleştirmeyenler beş parseli nasıl birleştirsin. Sanki cebinden veriyorsunuz bunları.