İsveç'ten geldi, köyüne pizzacı açtı

Çorumlu gurbetçi Mustafa Aydın, İsveçt'en gelip memleketi Kargı’nın 215 nüfuslu Çetmi Köyü’ne pizzacı açtı.

07 Temmuz 2020 Salı 15:42
İsveç'ten geldi, köyüne pizzacı açtı

Çorumlu gurbetçi Mustafa Aydın, memleketi Kargı’nın Çetmi Köyü’ne pizzacı açtı.
İsveç’te 50 yıl yaşadıktan sonra emekli olan Mustafa Aydın (71), doğup büyüdüğü 215 nüfuslu Çetmi Köyü’ne dönerek pizzacı açtı. Çevre illerden ve komşu köylerden de müşterilerin ilgi gösterdiği pizzacı siparişlere yetişmekte zorlanıyor.
Yerelde olduğu kadar yaygın basınının da ilgisin çeken haber Hürriyet’te geniş yer buldu.
Hürriyet’te yayınlanan habere göre, 22 yaşındayken çalışmak için yurt dışına giden Mustafa Aydın, tekstil işinde çalıştı, pizzacılık yaptı, Türk restoranı açtı. 50 yıl sonra da emekli olup Çorum’daki köyüne döndü. 215 nüfusu bulunan Çetmi köyüne pizzacı dükkanı açan Aydın, çevre illerden ve komşu köylerden gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldı.
İSVEÇ BAHARATI, İTALYAN PEYNİRİ
İsveç’te yaşarken her yıl köyüne tatile geldiğinde pizzacı olarak düşündüğü şu andaki mekanı yavaş yavaş yapmaya başlayan Aydın, restoranı açtıktan sonra gördüğü ilginin kendisini de şaşırttığını söyledi. Aydın, “Çok büyük rağbet gördü. Herkes memnun oldu. Pizzayı İsveç usulü yapıyorum. Baharatlarımız İsveç’ten, peynirler İtalya’dan geliyor. Bu yüzdende çok tutuldu. İsveç’te yaptığım usulün aynısını köyümde yapıyorum. Müşterilerimiz akın akın geliyor. Şu anda en çok müşterimiz Kargı ve Boyabat’tan geliyor. Ramazan bayramında talebe yetişemedik. Daha da yoğunlaşırsak talebe nasıl yetişeceğimizin planlarını yapıyoruz’’ diye konuştu.
Pizza yemeye gelen bazı müşteriler de, Mustafa Usta’yı görüp merak ettiklerini belirterek, pizzanın güzel ve lezzetli olduğunu söyledi.

Son Güncelleme: 07.07.2020 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ah Çetmili ah.. 2020-07-08 00:05:15

Geçen sonbaharda merak edip çıktık gittik, telefon açıyoruz ne açan var ne bakan. Sonunda vardık kapalı, bey abimiz 2 ay gelip gidiyor sanırım. Bari haberde bunu da belirtin de gidenler boşa gitmesin..

Avatar
Tolga 2020-07-08 06:52:19

Missss gibi Türk Lahmacun ve Pidemiz var...

Avatar
Bayat haber 2020-07-08 13:44:35

Bu haber geçen sene oldu sizin yeni mi haberiniz oldu

Avatar
Tebrik 2020-07-08 14:03:00

Hemşehrimizi tebrik ederim.

banner165