Kahramanlar kitap oluyor 

Azerbaycanlı yazar Gülsüm Adilqızı, yeni kitabı için Çorum'da şehitlikleri inceledi.

21 Haziran 2022 Salı 14:18
Kahramanlar kitap oluyor 

Yeni kitabı için incelemeler yapmak üzere Türkiye’ye gelen Azerbaycanlı yazar Gülsüm Adilqızı, Çorum Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Müzesi’ni gezdi. Gezi sırasında şehitler hakkındaki bilgileri dinleyen yazar, duygu dolu anlar yaşadı.

Türkiye’deki şehitlikleri gezerek kahramanlık hikâyelerini kitaplaştıracak yazar Gülsüm Adilqızı, Çorum’da Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın misafiri oldu. Çorum Şehitliği’ni Başkan Aşgın ile birlikte ziyaret ederek bilgi alan Adilqızı, 15 Temmuz Şehitler Müzesi’ni de inceledi. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Çorum Şube Başkanı Galip Deniz, müze sorumlusu Bilgehan Geniş ve şehit aileleriyle birlikte müzeyi inceleyerek hayat hikâyelerini dinleyen Adilqızı, duygu dolu anlar yaşadı. Müze hakkında konuşan yazar Gülsüm Adilqızı, “Bu terörü üretenlere lanet olsun. Kimse Türkü, Türk birliğini mahvedemez. Bugün burada bu kahramanları görünce çok duygulandım. Bir daha hissettim ki kimse Türkü yenemez. Bir defa yükselen bayrak bir daha inmez. Ben Azerbaycanlı olarak özümü Türk vatandaşı olarak görüyorum." dedi.

Çorum Şehitliğini Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile birlikte gezen Adilqızı, “Bugün Çorum’da olmaktan gurur duydum. Dr. Halil İbrahim Aşgın ile birlikte şehitliği gezdik, incelemelerde bulunduk ve bir hediye verdi. Çorum’un sembolik bir hediyesini de verdi, benim için anlamı çok büyük. Minnettarım ona, teşekkür ediyorum. Bizi konuk ettiği için, değerli yerleri gezdirdiği için çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Gülsüm Adilqızı, diğer şehirlerdeki şehitlikleri de inceleyip edindiği bilgileri kitaplaştırdıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etmek istediğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 21.06.2022 15:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.