Kamu F klavyeye dönüyor

Kamuda F klavyenin yaygınlaşmasına yönelik çalışma yapıldığı bildirildi.

21 Ekim 2013 Pazartesi 09:55
 Kamu F klavyeye dönüyor


Kamuda F klavyenin yaygınlaşmasına yönelik çalışma yapıldığı bildirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, kamu kurum ve kuruluşlarında F klavyenin yaygınlaşmasına yönelik bir genelge üzerinde çalışıldığını bildirdi.

Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Başkanlığı görevini de yürüten Erdem,  F klavyenin yaygınlaştırılmasının uzun süredir gündemde olduğunu, Türkçe'nin korunması amacıyla 2006'da verdikleri araştırma önergesinin sonuçlarının kendilerini F klavyeye kadar getirdiğini söyledi.

Yaygın olarak kullanılan Q klavyenin, yavaş yazıma ve verimsizliğe sebep olduğunu ifade eden Erdem, F klavyeye, Türkçe'ye uygunluğu sebebiyle milli bir klavye olarak sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığının yıllardır F klavyeli bilgisayar satın aldığını, FATİH projesiyle öğrencilere dağıtılacak tabletlerin de F klavyeli olacağını dile getiren Erdem, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızın erken yaştan itibaren F klavyeye alışması için bunlar oldukça önemli uygulamalar. F klavye yaygınlaştıkça Q klavye gözden düşecektir. Bunu sağlamak için Başbakanlık tarafından F klavyenin kamu kurum ve kuruluşlarında yaygınlaşması için de bir genelge hazırlanıyor. Kısa süre içinde yayımlanacak genelgeyle özellikle F klavyeli dizüstü bilgisayar teminindeki sıkıntılar da aşılacak."

Kazanılan birinciliklerin F klavyenin hızlı yazım konusundaki uluslararası tescili olduğunu dile getiren Erdem, '' F klavye yoluna girdi. Birileri istese de istemese deF klavye Türkiye'de en geçerli klavye olacak. Biz Q klavyeyi yasaklamak da istemiyoruz, F'in önü açılınca Q'yu kendisi kovacak zaten'' dedi.




Son Güncelleme: 21.10.2013 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165