Kanser sandılar, ceviz kabuğu çıktı

Dr. Neslihan Hüsülüoğulları'nın annesinin başına gelen duyan herkesi şaşırttı

02 Kasım 2018 Cuma 21:45
Kanser sandılar, ceviz kabuğu çıktı

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’da Kunduzhan Sağlık Ocağı’nda Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. Neslihan Hüsülüoğulları’nın ailesinin başına öyle bir şey geldi ki, kendisi de doktor olan Neslihan Hüsülüoğulları ve meslektaşları şaşırdı kaldı.

İzmir’de yaşayan annesi Melek Akkuş’un AC ameliyatının başarıyla gerçekleştiğini belirterek hekimlerine teşekkür eden Hüsülüoğulları, yaşadıkları ilginç olay sonrasında ‘Bir ceviz kabuğu hikayesi de böylece sona erdi…’ sözleriyle paylaştı.

AKCİĞERDE KANSER ŞÜPHESİ

Hüsülüoğulları’nın anlattığına göre, İzmir’de yaşan annesi Melek Akkuş’un üç ay önce akciğerinde bir sorun olmuş ve zatürre teşhisi konulmuş. Yüksek ateşle doktora başvurulmasının ardından röntgen filmi, tomografi vs. çekilmiş. Bir kitle nedeniyle akciğerin bir tarafının söndüğü tespit edilmiş. Aile akciğerde kanserli tümör olduğu şüphesiyle aylarca endişe etmiş. Hatta kitlenin kötü huylu olduğu ifade edilmiş. Akciğerdeki sönmenin de tümörden kaynaklandığı vurgulanmış. Yataklı tedavi sırasında hastadan biyopsi alınmış. İlk etapta biyopsi sonucu temiz çıkmış. İlgili hekim akciğerde kitleyi gördüğünü belirterek, tekrar biyopsi yapılmasını istemiş. 15 gün sonra yapılan biyopsi sonucu yine temiz çıkmış. Gelişmeler üzerine ameliyat kararı alınmış. Bu arada hasta iki ay enfeksiyon tedavisi görmüş. Neslihan Hüsülüoğulları’nı tanıyan hekim arkadaşları kanserli tümörün birazcık iyi huylu çıkmasını ümit ettiklerini dile getirmiş. Kapalı ameliyat yapılmasına karşın tümörün varlığı nedeniyle akciğer genişçe açılıp doku temizlenmiş. Ameliyat sırasında kısa bir ara verilerek kitleden parça alınarak patolojiye gönderilmiş. Patolojiden söz konusu kitlenin ‘ceviz kabuğu’ olduğu bilgisi gelmiş.

CEVİZ KABUĞU ÇIKTI

Kanserli tümör şüphesiyle yapılan ameliyat sonucunda akciğerden 0.5 santimetre ceviz kabuğu çıkmış. Akciğerin üst kısmına saplanan ceviz kabuğu tıpkı kanser gibi taklit ederek dokuyu bozmuş. Bu nedenle ceviz kabuğunun söndürdüğü akciğer de temizlenmiş.

Bu arada hasta ve yakınları ceviz kabuğunun akciğerde yaptığı tahribatı anlaşılır bulurken, boğazdan ve soluk borusundan geçmesini henüz bir mantık çerçevesine oturtmuş değil. Tıp mesleğiyle iştigal eden aile, yiyeceklerin toz haliyle veya küçük parçacıklar halinde soluk borusuna yapışabildiğini belirtirken, 0.5 santimetre büyüklüğündeki ceviz kabuğunun yaşattığı ciddi sağlık sorununun şifa ile son bulmasını ‘mucize’ olarak yorumluyor.

Üç aydır yaşadıkları endişeli günleri geride bırakmanın mutluluğunu yaşayan Dr. Neslihan Hüsülüoğulları ise SBÜ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH’de annesinin AC ameliyatını başarılı bir şekilde yapan arkadaşı Doç. Dr Kenan Can Ceylan ve ekibine sonsuz teşekkür ettiğini belirtiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adil 2018-11-02 22:25:22

Enteresan

Avatar
hasan 2018-11-04 13:02:43

acaib