Kar, yağmur, soğuk, zirai don tahmini

Meteoroloji yarından itibaren hava sıcaklığının 10-15 derece arasında düşeceğini tahmin ederek, zirai don uyarısı yaptı.

11 Nisan 2022 Pazartesi 11:19
Kar, yağmur, soğuk, zirai don  tahmini

Meteoroloji yarından itibaren hava sıcaklığının 10-15 derece arasında düşeceğini tahmin ederek, zirai don uyarısı yaptı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte bölgemizin kuzeybatı kesimlerinden (Kastamonu-Sinop) başlayarak hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması bekleniyor. Bölgemizin büyük bölümünde görülmesi beklenen yağışların ise zamanla iç ve yüksek kesimler başkta olmak üzere yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Salı günü ilk saatlerden itibaren bölgemiz iç ve yükseklerinde zira don tehlikesi bulunuyor. Genel olarak cuma günü sabah saatlerine kadar görülmesi beklenen zirai don tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşların dikkatli ve tedbirliolmaları, iç meteorolojik rapor ve uyarıları dikkatle takip etmeleri istendi.

Son Güncelleme: 11.04.2022 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165